Aşı Karnesi HES Kodunun Yerine Geçecek

Aşı sertifikası sadece turizmde değil hayatın her alında kullanıma geçebilir. Bunun ilk örneği İngiltere’den geldi. Türkiye’de hayatın her alanında zorunlu olan HES Kodu’nun yerine aşı sertifikası uygulaması geçer mi? Ülkemizde bunun cevabını ileriki günlerde göreceğiz.

Fakat İngiltere’de publara girişte aşı sertifikası veya test istemesi gündemde olduğunu duyurmuş olalım. BBC News Türkçe’de yer alan habere göre İngiltere Başbakanı Boris Johnson, pubların gerek görmeleri halinde gelen müşterilerinden aşı sertifikası talep edebileceklerini söyledi.

Pub, restoran ve kafelerin 12 Nisan’da dış mekanda hizmet vermeye başlamasının öngörüldüğü İngiltere’de; Johnson, dün Avam Kamarası komitesinde konuyla ilgili olarak milletvekillerine bir bilgilendirme yaptı.

Muhafazakar Parti’den gelen soruları ve itirazları yanıtlayan Johnson, “Peki ama sıradan insanlar puba gittiğinde ne olacak” sorusuna “Bu, pub işletmecilerinin isteğine bırakılabilecek durumlardan biri olabilir” yanıtını verdi. Bu sözlere karşılık itirazda bulunan milletvekili Steve Baker, böylesi bir durumun aşı olmaması önerilen kişilerin haksız bir şekilde cezalandırılması sonucunu doğuracağını belirtti. Baker, hamile kadınlara test yaptırmamalarının önerildiğini ve bu durumun bu kesimin “toplumsal hayattan uzaklaşması” anlamına geleceğini ifade etti.

Sonuç olarak negatif test sonucunun ibrazı işletmelerin açılmasına yardımcı olacak bir yöntem olarak değerlendiriliyor.

Kaynak : Turizm Günlüğü

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu