ATOR’dan Türkiye Tahmini: Eylül Sonuna Kadar 3 Milyon Turist Gidebilir!

Rusya ile Türkiye arasında uçuşların yeniden başlamasıyla turizm sezonuyla ilgili önemli bir tahmin Rus Tur Operatörleri Birliği (ATOR) Başkanı Maya Lomidze’den geldi.

Sputnik’e konuşan ATOR Başkanı Maya Lomidze, Türkiye’de eylül sonuna kadar yaklaşık 3 milyon turistin tatil yapabileceğini şu sözlerle ifade etti:

“Rezervasyon ve fiyat dinamiklerinin korunması, aynı zamanda koronavirüsle ilgili ek kısıtlamalar olmaması halinde Rusya’dan Türkiye’ye (Antalya, Ege’deki tatil beldeleri ve İstanbul dahil tüm güzergahlara) turist akışı 22 Haziran’dan eylül sonuna kadar yaklaşık 3 milyon kişi olabilir.”

SEZON EKİM AYINA UZAYABİLİR

Bu sayıya nisan-haziran döneminde Türkiye’ye gidemeyen yolcuların da dahil olduğunu belirten Lomidze, ‘yüksek sezonun’ hava koşulları ve fiyatların uygun olması durumunda ekimde de devam edebileceğini kaydetti.

44 UÇUŞLA 12.2 BİN TURİST

2021 yaz sezonu Türkiye için Rus turist akışı bakımından geçen yılkinden daha iyi olacağını kaydeden Lomidze, “Sezon ağustosta değil, haziranda başladı. Uçuş yapılan coğrafya genişletildi. 2020’de Türkiye’ye uçuşlar yedi kent ile başladı, sonra liste 21 kente kadar genişletildi. Bu yıl Rusya’nın 32 kentinden Türkiye’ye uçuş izni var. Kısıtlamalanın kaldırıldığı ilk gün olan bugün, Rusya’dan Antalya’ya 44 uçuşla 12.2 bin turist gidecek. Ayrıca Yurtiçi turlarını Türkiye turları ile değiştirmek isteyenler var. Rus tatil beldelerini değiştiriyorlar, bununla ilgili talepler var, ancak henüz sayı belirtmek zor” dedi.

RUS TURİST İÇİN “TÜRKİYE YOLU” AÇILDI; İPTALLER BAŞLADI…

Kaynak : Turizm Günlüğü

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu