Ayla Algan Yakın Doğu Üniversitesi’nin Konuğu Oldu

Türk sineması ve tiyatrosunun ünlü oyuncularından Ayla Algan, Yakın Doğu Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo, TV ve Sinema Bölümü’nün davetlisi olarak,  söyleşi ve atölye çalışması gerçekleştirmek üzere İletişim Fakültesi’ne konuk oldu.

Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkişkiler Müdürlüğü’nden verilen bilgiye göre, İletişim Fakültesi Radyo, TV ve Sinema Bölümü mezunlarından Ömer EVRE’nin koordinatörlüğünde bölümün konuğu olarak Yakın Doğu Üniversitesi’ne gelen   Ayla ALGAN’ın, verimli bir atölye gerçekleştirdiği belirtildi.

Gösterim, Söyleşi, Atölye

Yakın Doğu Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema Bölüm Başkanı Doç. Dr. Fevzi Kasap tarafından verilen bilgiye göre;   YDÜ İletişim Fakültesi Turuncu Salon’da düzenlenen,  Ayla Algan’ın sinema ve tiyatro geçmişini de kapsayan değişik etkinlikler gerçekleştirildi.  Etkinlikler kapsamında,  Ayla Algan’ın oyunculuk kariyerinde oldukça önemli kabul edilen “ Ah Güzel İstanbul” filminin  gösterimi yapıldı.  Atıf YILMAZ’ın yönetmenliğini yaptıığı 1966 yapımı filmde Ayla ALGAN, Sadri ALIŞIK ile birlikte rol alıyor.

Film gösteriminin devamında,  sahneye çıkan  Ayla ALGAN film ile ilgili sorulan soruların yanı sıra,  rol aldığı diğer TV dizileri ve sinema filmleri ile ilgili sorulara da yanıt verdi. Oldukça ilgili bir grup tarafından izlenen Ayla ALGAN  üç saate yakın sahnede kaldı.

Yoğun bir ilgi ile karşılanan Ayla ALGAN’ı değişik fakülte öğrencileri, toplumun değişik kesimlerinden sanat severler ve aydınlar yalnız bırakmadı. Ayrıca İletişim Fakültesi Dekan Vekili Doç. Dr. Gökçe KEÇECİ, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sevinç YÜCECAN, İletişim fakültesi Öğretim üyeleri, Tıp Fakültesi’nden ve İİBF öğretim üyeleri de ilgiyle izlediler.

“ Kim ki Yaratma Süreci İçindedir, Onun Adı İnsandır”

Ayla ALGAN,  söyleşi yanı sıra yıllardır değişik üniversite ve sanat okullarında yürüttüğü “yaratcı drama” eğitimden oluşan birikimiyle verimli bir de atölye gerçekleştirdi.  “ Kim ki yaratma süreci içindedir, Onun adı insandır” ilkesi ile gerçekleştirilen  yaratıcı drama  atölyesinde ALGAN, değişik sanat deneyimlerinden yola çıkarak ; sanat yolu ile duygusal zekayı artırmak, yaratcı özellikleri ortaya çıkarmak, sosyal iletişimİ güçlendirmek ve bireyin kendini keşfetmesine katkı koymak gibi hedeflere  yönelik  bilgiler verdi ve deneyimlerinden bahsetti.

Atölye çalışması sırasında müzik kariyerinden de bahseden Ayla ALGAN, seslendirdigi tüm bestelerinin yaşanmışlıklardan oluştuğunu söyledi. Koca Öküz, Hamsi Balığı gibi bestelerinin eğlenceli şarkılar olmasına rağmen, topluma ilişkin tesbitlerinden oluştuğunu ve özellikle kadının yaşadığı dramı aktardıklarının altını çizdi. Atölye çalışmasının sonunda gelen talepleri geri çevirmeyen Ayla Algan, Yunus Emre ve Koca Öküz gibi bestelerinden kesitler  seslendirdi.

Yakın Doğu Üniversitesi’ne Tekrar Gelme Sözü

Başarı ile gerçekleştirilen atölye sonunda Radyo, TV ve Sinema Bölüm Başkanı Doç. Dr. Fevzi KASAP tarafından üniversite adına Ayla ALGAN’a teşekkür plaketi takdim edildi. Ayla ALGAN,  kendisine gösterilen ilgiden son derece mutlu olduğunu söylerek;  kısıtlı süre içerisinde planladığı eğitimi gerçekleştirmesinin güç olduğunu belirterek,  Eylül ayı içerisinde Ömer EVRE’nin çekeceği sinema filminde rol almak üzere adaya tekrar geleceğini ve bu süre içerisinde  Yakın Doğu Üniversitesi’nde daha verimli ’yaratıcı drama’ eğitimi vermek istediğini belirtti.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu