Bakan Ersoy: “Istanbul is the new cool” Dediler

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Turizm Geliştirme Ajansı’nın çalışmaları hakkında açıklamalarda bulundu.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, hafta sonu ziyaret ettiği 16. Contemporary Istanbul sanat etkinliği kapsamında Turizm Geliştirme Ajansı’nın çalışmaları hakkında açıklamalarda bulundu.

TGA’nın çalışmaları hakkında açıklamalarda bulun Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy; “Hızlı ve Öfkeli” filminin yapımcılarının yeni filmi Türkiye’de çekmek istediklerini açıkladı.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un Turizm Geliştirme Ajansı’nın çalışmaları hakkında yaptığı açıklamalar şu şekilde:

DÜNYADA 100 YILDIR VAR

“Dünyada 100 yıldır var. Biz maalesef 2019’da ajansı devreye almayı başarabildik ve işi sadece turizm, tanıtım değil. Turizm konusunda cazibe noktası olan şehirlerimizin, bölgelerimizin başta yakın coğrafya olmak üzere tüm dünyaya tanıtımını yapmak. Turizm dediğiniz tek başına bir olgu değil. Turizm, kültür, sanat, gastronomi ve etkinlikler, hepsi bir araya geldiğinde turizm oluyor ve nitelikli turisti çeken hak ettiğiniz, arzuladığınız geliri sağlamanızı sağlayan bir konsept oluşturuyor. Burası da bir konsept. Turizm Geliştirme Ajansı’nın asli görevi bu potansiyeli yüksek değerlerin yurt dışında tanıtımını, farkındalığını sağlamak ve buraya daha fazla hak ettiği sinerjiyi tüm dünyadan çekmek. Bunu da layıkıyla yerine getiriyor.”

HIZLI VE ÖFKELİ’Yİ TÜRKİYE’DE ÇEKMEK İSTEDİKLERİNİ SÖYLEDİLER

Bakan Mehmet Nuri Ersoy, “Hızlı ve Öfkeli” filminin yapımcılarıyla toplantı yaptıklarını aktararak, “Hızlı ve Öfkeli”yi Türkiye’de çekmek istediklerini söylediler.

Reklam filmimizden çok etkilendiklerini de söyleyerek, “Istanbul is the new cool” dediler.

“Bizim platomuz burasıdır ve sizinle görüşmeye geldik” dediler. Yani tanıtımın ne kadar önemli, etkili olduğunu, turizmin aslında sadece turizm olarak görülmemesi gerektiğini de buradan çok net anlamış oluyoruz” ifadelerini kullandı.

Kaynak : Turizm Günlüğü

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu