Bulgaristan’ın Cennet Köşelerindeki En İyi 5 Otel

Herkesin bildiği bir Bulgaristan vardır. Geçmiş yıllardaki olumsuzluklar dilden dile günümüze taşınsa da bildiğinizi sandığınız Bulgaristan şimdi çok farklı. Duyduklarımın yerine sıcak sıcak deneyimlediğim şimdinin Bulgaristan’ını anlatmanın daha doğru olduğunu düşünüyorum. Haydi Bulgaristan otelleri rehberini #TGilekeşfet ‘meye başlayalım!

Komünist dönemin mirasını yumuşak bir edayla havada göğsüyle karşılayan Bulgaristan, günümüzde modernizmin etkilerini harika bir asistle harmanlayarak muhteşem bir gole imzasını atmış bulunuyor. Yani turizmle. Bulgaristan Turizm Bakanlığı’nın organizasyonuyla dolu dolu 5 gün geçirdiğimiz, havasını suyunu deneyimleyerek bu beş günde adeta kendimizi bir Bulgar gibi hissettiğimiz bu güzel ülkede sadece şehirleri değil otelleri de keşfettik. Sunduğu hizmetlerle, bulundukları konumlarıyla bizi bizden alan Bulgaristan’ın en iyi 5 otelini sizin için listeledik.

#TGilekeşfet önerisi: Bulgaristan gezi rehberi: Soyfa, Borovest, Bansko, Velingrad, Filibe

ŞEHRİN EN YENİ OTELİ

1) Hyatt Regency Sofia 

Gezimizin birinci gününde ayağımızın tozuyla ilk otelimiz Hyatt Regency Sofia ile tanışıyoruz. Şehrin kalbinde, Vasil Levski Meydanı’nda yer alan otelimiz, otantik Doğu Avrupa tarihi ile çevrili modern bir şehri keşfetmek ve onunla karşılaşmak için en ideal konumda bulunuyor. Odamıza geçmeden önce kısa bir otel tanıtımı yapılıyor bizlere.

Çağdaş mobilyalarla zarif bir şekilde dekore edilmiş 22 süit dahil olmak üzere misafirlerine 183 aydınlık, kaliteli konuk odası sunan otel, geçmiş ve şimdiki devrimci düşünürlerin ölümsüzleştirildiği şık bir restoranda birbirinden lezzetli yemekler sunuyor. Bilenler ve öğrenecek kadar cesur olanlar için çatı katı kokteyl salonu ise muhteşem bir manzaradaki terasa açılan yolculuğun ilk durağı oluyor. Terasa adımınızı atar atmaz sizi karşılayan ilk görüntü ise Alexander Nevski Katedrali’nin haçlı kubbesi. Sizce de muhteşem değil mi?

Bin 468 m2 büyüklüğündeki etkinlik alanı ile de ilham verici etkinlikler düzenlemek için teşvik edici bir ortam sunan otelin; sergiden yüksek teknolojili konferanslara kadar kurumsal ve sosyal etkinlikleri kutlamak için kendine özgü yemek ve etkinlik planlama hizmetlerini verdiği Vasil Levski Balo Salonu, Toplantı odası Botev ve Vazov ve benzersiz lüks çatı etkinlik alanı tüm beklentilerinizi karşılamaya hazır.

Küçük bir SPA alanı ve spor salonu da mevcut olan otelde yoğun geçen bir günün yorgunluğunu üzerinizden atabilmeniz için yeterli düzeyde. Covid-19 kurallarına uygun bir düzeni otel geneline entegre eden Hyatt Regency Sofia’nın güler yüzlü ve ilgili personel gücü de dikkatimden kaçmadı. Bu güzel deneyim için teşekkürler Hyatt Regency Sofia. 🙏

📍 Vasil Levski Meydanı, Sofya, Bulgaristan, 1504
☎️ +359 2 440 1234

Hotel Rila Borovets

360 DERECE MANZARALI

2) Hotel Rila

Balkanlar’ın en eski dağ beldesi olan Borovets’in kalbinde konumlanan Hotel Rila, manzarasına doyamadığım en iyi otel oldu. Fransız tatil beldesi Les Arcs’tan ilham alan mimarinin bölgenin zengin tarihi ve güncel trendler ile birleşmesi Hotel Rila’ya eşsiz modernist alp atmosferi katmış.

Yamaçlara ve eski çam ormanlarına bakan Superior ve Signature odalarında misafirlerine en lüks konaklama imkanı sunan otel, her sabah ve her akşam dağın kalbinde eşsiz bir gurme deneyimiyle de konuklarını ağırlamayı ilke edinmiş. Ben özellikle bisküvi üstünde sunulan kremalı, çilekli hafif tatlılarına bayıldım. 😍

Otel Rila’daki yakın zamanda yenilenmiş konferans merkezi, konferanslar, eğitimler, atölye çalışmaları, kokteyller ve partiler gibi kurumsal etkinliklerin yanı sıra diğer özel iş veya kişisel etkinlikler için de gerçekten mükemmel bir yer.

Diğer yandan sakin bir atmosferde en son SPA ve masaj imkanı sunan otelin, neredeyse olimpik havuzuyla tanıtım sırasında karşılaşmak ilerleyen dakikalarda kendimi orada bulmama neden oldu. Havuz alanındaki iki jakuzi ve botanik atmosfer sosyal medya düşkünleri için mükemmel ötesi bir ortam sunuyor. Açıkçası ben de değerlendirdiğimi söyleyebilirim. 🙈

Rila’da kış sporlarının yanı sıra dağ bisikleti, binicilik, balık tutma, piknik yapma, yürüyüş gezileri gibi pek çok aktiviteyi gerçekleştirebilirsiniz. Her mevsimde sunduğun bu mükemmel seçenekler için teşekkürler Hotel Rila. 🙏

📍 The Rila Hotel, 2010 Borovets, Bulgaria
☎️ +359 0700 200 52 / +359 0750 32 441
📩 rila@rilaborovets.com

Kempinski Hotel Grand Arena Bansko

LÜKSÜN ADRESİ

3) Kempinski Hotel Grand Arena Bansko

Görkemli Pirin Dağı’nın eteklerinde bozulmamış doğanın güzelliğini, muhteşem manzaraları ve sonsuz rahatlamayı keşfedebileceğiniz beş yıldızlı otelimiz Kempinski Hotel Grand Arena Bansko ile tanışın. Alp tarzı oda ve süitler, muhteşem konferans tesisleri, lüks yemek hizmetleri ve ödüllü bir SPA merkezi ile bize kucak açan Kempinski Hotel’de lüks ve birinci sınıf hizmetin tadını çıkarmaya doyamayacaksınız.

İster dinlenmek, ister eğlenmek, ister lüks bir atmosferde Pirin Dağları’nın güzelliğinin tadını çıkarmak için otelin; en muhteşem barlarına ve gurme lezzetlerle duyularınızı şımartmak için üst düzey gastronomik deneyimler vadeden görkemli restoranlarına davetlisiniz. Etkinliklerinizi başarıya dönüştürmek için ideal ortamları sunan toplantı ve etkinlik alanlarını ise değerlendirmeyi sakın unutmayın.

Kendinizi standart odasında bile özel hissedeceğiniz otelin gecesi 50 bin TL olan ve bir katın tümünü kapsayan Executive odalarını siz düşünün. (: Ben standart odasına bile hayran kaldığım bu otelin dağ manzaralı balkonunda ve vazgeçilmezim havuz alanında en iyi dakikaları yaşadım. Açık ve kapalı olmak üzere her iki alanda da büyük ve gösterişli havuz ve jakuziler tatil deneyiminizi mükemmel kılmak için bekliyorlar. Samimi ve ilgili yaklaşımıyla bizi ağırlayan otelin Genel Müdürü Christian Ruge’a da çok teşekkür ederiz. Umarım bir kez daha böyle güzel bir otelde konaklama fırsatımız olur. 🙏

📍 Pirin Caddesi 96, 2770 Bansko, Bulgaristan
☎️ +359 749 88888

Arte SPA Park Hotel – Velingrad

5 YILDIZLI MASAL

4) Arte Spa

Dış mimarisine bayıldığım Arte Spa & Park Hotel, Balkanların SPA başkenti Velingrad’da alp tarzı dizaynı ile size konfor ve lüksün ortasında unutulmaz bir deneyim yaşatıyor. Çift kişilik odadan başkanlık süitine kadar konaklama için 126 modern ve konforlu bir şekilde döşenmiş oda sunan Arte SPA, Villa Maria, Lobby Bar – Moët & Chandon, Whiskey Bar Arte ve Pool Bar Arte restoranları ile hizmetinizde.

Balkanlar’daki en iyi SPA oteli unvanıyla karşımıza çıkan Arte, termal özellikli açık ve kapalı spa alanları ile birinci sınıf bir deneyim sunuyor. Resul, Türk hamamı – Hamam, Dinlenme alanı, Tuz odası, Termal banyo, Tuzlu buhar banyosu, Kızılötesi sauna, Aroma buhar banyosu, Fin saunası, Bitkisel sauna, Macera duşu, Buz kovası ve daha fazlası Arte’de sizi bekliyor.

Tek handikabı otelin dolu dönemine denk gelmek ve otel personelinin yaklaşımının soğuk ve sert oluşuydu. Yine de otelin arkasına bakan anne ve yavru kedilerin olduğu bahçeli odamın bu küçük olumsuzlukları unutturduğunu söyleyebilirim. Sunduğun hizmetler için teşekkürler Arte. 🙏

📍 4600, Velingrad, Bulgaristan (200 Yundola Caddesi)
☎️ +359 879 06 66 60 / +359 879 09 99 90
📩 booking@artehotel.bg / info@artehotel.bg

GENEL DEĞERLENDİRME: Bulgar halkının soğuk ve sert tavrına pek ısınamasam da (tabii hepsinin böyle olduğunu söylemek doğru olmaz) esnafsa satışında, otelse karşılamasında, restoransa sunuşunda sizi canı gönülden karşılayan güler yüzlü insanları bana yaşadığım birkaç olumsuz deneyimi unutturdu. Hatta çat pat Türkçe konuşan ya da Türkçeyi anlamak ve konuşmak için gösterdikleri içten ve sempatik tavırları aklımda kalan en güzel detaylar oldu.

DOĞANIN ŞARKISI İÇİNDE KONAKLAMA

5) Belchinski Izvor SPA Kompleksi / Belchin Spring

Gezimizin ikinci gününde otel tanıtımı için ziyaret ettiğimiz Belchin Spring ise şehir insanı ile doğa arasında uzun zamandır açılmış olan boşluğu doldurma misyonu ile hizmet veriyor.

Otelin yanı sıra konaklama için eko köy, lüks villa Kibela, lüks villa Bendida ve termo bölgeli lüks villa seçeneklerini de sunan Belchin, maden suyunun iyileştirici gücünü SPA merkezi “Gala Placidia”da hissettiriyor. Fin saunası, tuz saunası, taze otlu aroma saunası, buhar banyosu buz köşesi ve 8 termal yataklı dinlenme alanı, ayrıca 3 masaj stüdyosu, tuzlu maden suyu ile bir kişilik jakuzi ve bölgeden taze otlarla dolu poşetlerle üç kişilik (2 yat ve 1 oturma) hidromasajlı bitkisel jakuzi hizmetleri ile en iyi sağlık & bakım deneyimini vadediyor.

“İzvor” restoranda hem geleneksel Bulgar mutfağından hem de Avrupa mutfağından seçilmiş yemeklerin tadını çıkarabilirsiniz. Kompleks kurumsal etkinlikler, etkinlikler, ekip oluşturma, seminerler ve düğünler için ihtiyacınız olan her şeye sahip.

Tenis, futbol, ​​voleybol, basketbol ve badminton… Burada ayrıca bir açık hava fitness alanı da hizmetinizde ve su jimnastiği derslerine katılmayı düşünebilirsiniz. SPA alanında bize sunmuş olduğun keyif zamanını vaktimizin kısıtlı olmasından dolayı değerlendiremesek de harika bir atmosferi görmemizi sağladığın için teşekkürler Belchinski Izvor. Umarım bir daha görüşür ve seni deneyimleme şansı bulabiliriz. 🙏

📍 Belchin köyü, 2025 Bulgaristan
☎️ +359 884 025 169 / +359 884 025 542
📩 bookings@belchin-spring.com

Tabii en büyük teşekkür ise Bulgaristan Turizm Bakanlığı’na. Tüm bu imkan ve fırsatları bize sunduğunuz için çok teşekkürler. 🙏 #DiscoverBulgaria #YourSafeSummer #FindYourStory

“Peki, gerçekten ikinci kez gitmek istediğin otel hangisi Sahra?” diye soracak olursanız hiç tereddütsüz Kempinski Hotel Grand Arena Bansko derim. 😍😍😍 Ayrıntılı otel rehberimizin sonuna geldik. Sırada Bulgaristan’ın en iyi restoranları var. Bir sonraki içeriğimizde görüşmek üzere. Video içeriklerimizi izlemek isterseniz @turizmgunlugu ve @fotokusagi Instagram hesaplarımızı takip edebilirsiniz.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu