Cumhurbaşkanı Akıncı, Hükümetin İstifasını Aldı

Akıncı: "Görevlendirme Gecikmeden Hafta İçi Yapılacak"

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, hükümetin istifasını almasının ardından gecikmeden yeni görevlendirmeyi hafta içi yapacağını söyledi. 

Akıncı, hafta sonu partilere kendi içerlerinde görüşme ve değerlendirmeler yapabilmesi için fırsat tanıyacağını ve pazartesi partilerle tek tek görüşerek hükümeti kurabileceğine inandığı bir milletvekiline görevi vereceğini kaydetti.

Başbakan Tufan Erhürman, hükümetin istifasını Cumhurbaşkanı Akıncı’ya sundu.

Erhürman, hükümetin sona erdiğini ve vakit kaybetmeden istifayı Cumhurbaşkanı’na arz ettiğini belirterek, görevi süresince birlikte eşgüdüm içinde çalıştığı Cumhurbaşkanına teşekkür etti.

Başbakan Erhürman bunun ardından istifasını sundu. Cumhurbaşkanı Akıncı da yeni hükümet kurulana dek Erhürman ve hükümetin görevine devam etmesi için görev yazısını Erhürman’a verdi.

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, istifa mektubunu almasının ardından yaptığı konuşmada, Hükümet ile diyalog içinde iyi bir dönem geçirdiklerini söyledi.

Akıncı, hükümetin ciddi sıkıntılar içinde görev yaptığını, ilk kez 4lü bir hükümetin denendiğini bu sürede ciddi çabalar uğraşlar verildiğini ifade ederek, “Koalisyonlar her zaman zordur. Ama her yaşanan geleceğe dersler çıkaran örnek oluşturur. Bu koalisyon da daha iyi, güzel işler çıkarmak için önemli bir örnek olacak. Toplum bundan yararlansın. Hizmetlerinize teşekkür ederim ve yaşamınızda başarılar dilerim” ifadelerini kullandı.

Akıncı, yeni hükümet oluşana dek Erhürman ve hükümetin görev başında olması için gereken yazıyı da verdi ve meclise de bildirim yapacağını söyledi.

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, yeni hükümet görevlendirmesi için de birkaç gün siyasi partilere istişare için zaman vereceğini belirterek, “Hafta başından itibaren partilerle ayrı ayrı temas edip hükümet kurabileceğine inandığım bir milletvekilini görevlendireceğim. Geciktirme olmayacak görevlendirme hafta içi yapılacak” dedi.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu