Dr.Günsel: “Kıbrıs Türkleri Olarak Size Minnettarız”

Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu’nun davetlisi olarak Tokat’a giden Yakın Doğu Üniversitesi Kurucu Rektörü Dr. Suat İ.Günsel ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şenol Bektaş Kıbrıs Barış Harekatı gazilerini de ziyaret ederek, “Size Kıbrıs Türkleri olarak minnettarız. Candan can vererek bir devlet bir Cumhuriyet kurdurdunuz” dedi.

” Kıbrıs Türkleri Olarak Size Minnettarız”

Kıbrıslı Türklerin selamını Tokatlı Gazilere getirdiğini ifade eden Yakın Doğu Üniversitesi Kurucu Rektörü Dr. Suat İ. Günsel, “Kıbrıs Türkleri olarak size minnettarız. Candan can vererek bir devlet bir Cumhuriyet kurdurdunuz. Bize düşen sizin bu candan can verişinizi buraya yakışır bir şekilde Türkiye’si ile anavatanı ile bütünlüğünü sağlayabilmektir. Bu nedenle 1974 barış harekatından sonra biz bu bütünlüğü nasıl sağlayabiliriz diye bu bütünlük için en iyi enstrümanın ne olduğunu düşündüğümüzde en iyi enstrümanın bir üniversite olduğuna karar vererek en iyi meslek seçiminin ötesinde en güçlü Türkiye ile bağımızı nasıl sağlarız gayreti ile bugün gelinen noktaya baktığımızda kendi arabasını üretebilen bir noktaya gelmiştir Kıbrısımız sizlere minnettardır. KKTC’nin kuruluş yıldönümü olan 15 Kasım’da Sizi orada görmek, ağırlamak isteriz. Var olunuz” diye konuştu.

Bilal Özmen ;“Bizler Kıbrıs’ta Şehit Olduk, Gazi Olduk. Kıbrıs Bizim Kanımız Canımızdır”

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Türkiye Muharip Gaziler Derneği Tokat Şube Başkanı Bilal Özmen, “Bizler Kıbrıs’ta şehit olduk, gazi olduk. Ülke genelinde 498 şehit verdik. Yedi Tokatlı şehit verdik, helal olsun. Bu bayraklar orada sonsuza kadar dalgalanacak. Gerekirse yine gelir savaşırız. Kıbrıs bizim kanımız canımızdır. Suat hocamızın yapmış olduğu devasa yatırımlarla ülkesine büyük hizmetler yaptığını ve bizlerin vermiş olduğu mücadeleyi taçlandırdığını görüyoruz. Bu bizi ayrıca mutlu etmektedir”dedi.

Eyüp Eroğlu ;“Türkiye Neyse Kıbrıs Odur, Kıbrıs Neyse Türkiye Odur. Biz Ayrılmaz Bir Parçayız.

Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu ise Türkiye ile Kıbrıs’ın ayrılmaz bir parça olduğunu belirterek, “Türkiye neyse Kıbrıs odur, Kıbrıs neyse Türkiye odur. Biz ayrılmaz bir parçayız. Bunu her fırsatta söylüyoruz. O nedenle Kıbrıs’a önemli değerler katan Dr.Suat Günsel’i burada ağırlamanın haklı sevincini yaşıyoruz. Tokat’a her geldiğinde mutlaka gazilerimizi ziyaret ediyor” diye konuştu.

Eroğlu, gazilerin tekrar Kıbrıs’ı görmeleri için Suat hocamızın bir gezi programı düzenleme daveti sevinçle karşılandı. Dr. Suat Günsel ise, “Gazilerimiz Kıbrıs’a gelip o eski günlerini hatırlaması gerekir. Ne bağışladığınızı gözlerinizle görmeniz gerekir” diye konuştu. Kasım ayı içerisinde gazilerin Kıbrıs’ta düzenlenecek olan programa katılmasına karar verildi.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu