Erdoğan – Putin Görüşmesinde Turizme İlişkin Açıklamalar

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, görüşme kapsamında turizm alanında yaşanan son gelişmeleri de ele aldı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Soçi’de görüşmelerde bulundu. Buluşma sonrasında Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, turizm sektörüne ilişkin de açıklamalarda bulundu.

Putin, “COVID-19 pandemisi sonrasında turizm endüstrisinin iyileşmesine yardımcı olmalıyız” açıklamasında bulundu.

“TURİZM YAVAŞ YAVAŞ KRİZDEN ÇIKIYOR”

Vladimir Putin; “Koronavirüs pandemisi, Dünya’nın dört bir yanında seyahat işletmelerine hasara yol açtı. Bununla birlikte, turizm yavaş yavaş krizden çıkıyor. Pandemi sonrasında turizm endüstrisinin iyileşmesine yardımcı olmalıyız” dedi.

“Koronavirüs pandemisinden önce, Türkiye’nin 2019 yılında yaklaşık 7 milyon Rus turisti ağırladığını, 2020 yılında bu rakamın 1.5 milyon turist seviyesine gerilediğini” hatırlatan Putin; “Ancak şimdi durum yeniden düzelmeye başlıyor. Turizm adım adım pandemi öncesi seviyeye dönüyor. Özellikle 2.5 milyon Rus bu yıl Türkiye’deki tatil bölgelerini tercih etti” ifadelerini paylaştı.

Vladimir Putin, turizm sektöründe Türkiye ile iş birliğini artırmayı hedeflediklerini belirterek; “Rusya ile Türkiye’nin pandemi ile ortak mücadelesi ekonomi ve turizmin gelişmesine yardımcı olacak” açıklamasında bulundu.

RECEP TAYYİP ERDOĞAN: MİNNETTARIZ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise “Turizmde vermiş olduğunuz destek sebebiyle de çok çok teşekkür ediyorum. Rus dostlarımızın Türkiye’yi tercih edişlerinden dolayı da minnettarız” dedi.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu