Ersin Tatar’dan, Kıbrıs Postası’na Özel Açıklama: “Kıbrıs Davasının Ne Olduğunu Anlatma Fırsatı Bulduk”

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Antalya’da uçağa binmeden önce Kıbrıs Postası’na özel açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın davetlisi olarak bulunduğu Antalya’da uçağa binmeden önce Kıbrıs Postası’na özel açıklamalarda bulundu.

Gün dolayısıyla “Tüm Babaların babalar gününü bir kez daha kutluyorum. Vefat eden ve aramızda olmayan babalarımızı yad ediyorum ve onlara minnet duygularımı ifade ediyorum” diyerek babalar günü mesajıyla açıklamasına başlayan Ersin Tatar, Antalya’daki 3 günlük temaslarını değerlendirdi.

Antalya’daki organizasyonun muhteşem olduğunu belirten Tatar, “Gerçekten muhteşem bir organizasyon. Antalya’daki altyapı ve imkânlarla binden fazla misafir ağırlandı” dedi.

“KIBRIS DAVASININ NE OLDUĞUNU ANLATMA FIRSATI BULDUK”

Farklı konferanslarla, farklı toplantılarda dünya ilişkileri ve açılış konuşmalarında Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ifade ettiği “Dünya 5’ten büyüktür” sözüne atıfta bulunan Cumhurbaşkanı Tatar, Antalya’daki toplantıda Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun da girişimleri ile Afrika ülkelerinden, Türki Cumhuriyetlere ve diğer farklı ülkelerin de bulunduğu bir dizi toplantıda ve yapılan bir konferansta Kıbrıs davasını anlatma fırsatı bulduklarını belirtti.

Cumhurbaşkanı olarak kendisinin ve Tahsin Ertuğruloğlu’nun da Dışişleri Bakanı olarak hem de çeşitli ikili görüşmelerde ve farklı toplantılarda Kıbrıs meselesini anlatmaya çalıştıklarını ifade eden Ersin Tatar “Karşılıklı olarak Kıbrıs davasının hangi aşamada olduğunu, Kıbrıslı Türklerin davasının ne olduğunu, Türkiye ile olan ilişkilerimizin nasıl geliştirilmekte olduğunu anlatma fırsatı bulduk” dedi.

“BİZİM ARTIK SİYASETİMİZ AÇIK VE NETTİR”

Böyle toplantıların ne kadar faydalı ve yararlı olacağını bir kez daha gördüklerini belirten Cumhurbaşkanı Tatar, şu ifadeleri kullandı;

“Bizim artık siyasetimiz açık ve nettir. Siyasetimiz İki devletli bir siyasettir. İki bağımsız ayrı devletin ancak işbirliği ile Kıbrıs’ta bir çözüm olabileceğini belirttik. Zaten bu toplantılarda da dünyanın eski dünya olmadığını birtakım önemli gelişmelerin olmakta olduğunu ve olacağını dolayısıyla farklı dengelerin mutlaka kurulması gerekeceğini, farklı dışişleri bakanları ve farklı cumhurbaşkanları da anlatmaya çalıştı. Dolayısıyla biz de yeni siyasetimizi bu ortamda Kıbrıs Türk tarafının haklı davasını çeşitli farklı ülkelere ve onların temsilcilerine anlatma fırsatı bulduk.”

“BÖYLESİ BİR TOPLANTIDA BULUNMAKTAN DOLAYI ÇOK MUTLUYUM”

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar organizasyonda yer almaktan duyduğu mutluluğu “Ben böylesi bir toplantıda bulunmaktan dolayı çok mutluyum. Şu anda işin derinliğine giremeyiz ama yapacağımız çalışma sonrasında yaptığımız temasları bunları daha sonra açıklayacağız. Türkiye Cumhuriyetine böyle bir toplantıya ev sahipliği yaptığı için kutluyorum” sözleriyle ifade etti.

Kaynak : Kıbrıs Postası

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu