“Gazeteciler Kanseri Nasıl Haber Yapmalı?” Konulu Seminer Düzenlendi

 Basın Emekçileri Sendikası, Kıbrıs Türk Gazeteciler Birliği ve Kemal Saraçoğlu Lösemili Çocuklar ve Kanserle Savaş Vakfı işbirliğinde “Gazeteciler kanseri nasıl haber yapmalı?” konulu seminer düzenlendi. 

Basın Sen tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre, Gazeteciler Birliği Kompleksi’nde düzenlenen seminerde, gazetecilerin kanserle ilgili haberleri gündeme nasıl taşıması gerektiği ve haberlerde kullanılması gereken dil tartışıldı.

Medya Etik Kurulu Başkanı Bekir Azgın’ın açılış konuşmasını yaptığı etkinliğe, Kemal Saraçoğlu Vakfı üye çocuk ve ailelerine psikolojik destek veren Uzman Klinik Psikolog – Kognitif ve Davranış Terapisti Selen Üstüner konuşmacı olarak katıldı.

Basın-Sen Genel Sekreteri Serkan Soyalan’ın moderatörlüğünde gerçekleşen seminerde Üstüner, gazetecilerin kanserle ilgili haberleri gündeme getirirken haberlerinde kullanması gereken dille ilgili katılımcılarla fikir alışverişinde bulundu.

Seminerin sonunda Basın Emekçileri Sendikası ve Kıbrıs Türk Gazeteciler Birliği Uzman Klinik Psikolog Selen Üstüner’e plaket takdim etti.

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu