Görneç Köyü El Magarınası Festivali Yapılıyor

“Köyde Hayat Var” sloganı ile gelenekselleştirilen ve bu yıl 5.’si gerçekleştirilecek Görneç Köyü El Makarnası festivali 21 Mayıs 2017 pazar gün başlıyor.

Görneç Muhtarlığından yapılan yazılı açıklamada; Özelde Görneç köyünün kültürünü genelde ise Kıbrıs kültürünün, örf adet, gelenek ve göreneklerin ön plana çıkarılacağı etkinlik 21 Mayıs 2017 pazar günü Görneç köyü kültür ve sanat merkezinde gerçekleştirilecek denildi.

Köy kadın kursları ürünleri sergilenecek…

Görneç köyüne ait bütün ürünlerin misafirlere sunulacağı festival kapsamında, yöresel el sanatları ile el becerileri de sunulacak. Festival kapsamında ayrıca 2006 yılından bu yana Görneç’de faaliyet gösteren ve yöre ile civar köylerden gelen kadınların katıldığı köy kadın kurslarının ürünleri Nergisli köyü köy kadın kursu ürünleri ile birlikte sergilenecek.

El makarnası yapımı ve bir çok etkinlik yapılacak…

Festival kapsamında foklör ve modern dans gösterileri, uygulamalı el makarnası yapımı, unutulmaya yüz tutmuş nostaljik bisiklet sergisi, keman dinletileri, futbol anı turnuvaları, konserlerler ve çeşitli oyunların olacağını duyuran Görneç Muhtarı Nevzat Akçagil, Görneç Köyü 5. El Makarnası Festivaline bütün halkımızı davet ediyoruz” dedi.

TARİH    : 21 MAYIS 2017 PAZAR

SAAT      : 10:00

YER        : GÖRNEÇ KÜLTÜR VE SANAT MERKEZİ

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu