Grivas’ın Sığınağı Müzeye Dönüştürülüyor

Limasol-Neapolis’teki, EOKA karargâhı olarak kullanılan Grivas’ın sığınak alanına müze yapılıyor. 

Politis “Sığınakta Müzeye Yeşil Işık” başlıklı haberinde kararın, Limasol Belediye Meclisi’nin Perşembe günkü toplantısında DİSİ, Dayanışma Hareketi, Vatandaşlar İttifakı ve ELAM’lı üyelerin oyçokluğu ile geçtiğini yazdı.

Habere göre “Yeorgios Grivas Digenis Vakfı” şehircilik izni verilmesine yeşil ışık yakan bu karar ile söz konusu alana “Sirin” isimli tekne, EOKA’cıların silahları ve diğer hatıralarının sergileneceği bir “Mücadele Müzesi”, çok amaçlı salon ve park inşa etmek istiyor.

Gazete meselenin Limasol Belediyesi ile “Yeorgios Grivas Digenis Vakfı” arasında,vakfın şehircilik izni talebine belediyenin siyasi nedenlerle ret cevabı verdiği 2008’den beridir anlaşmazlık konusu olduğunu yazdı.

Haravgi habere “DİSİ, Dayanışma, ELAM ve İttifak Grivas Anıtını Onayladı” başlığıyla birinci sayfasından ve Grivas’ın dublajla eklendiği, Beşparmak dağlarındaki KKTC bayrağı fotoğrafıyla yer verdi.

“Yeorgios Grivas Digenis Vakfı”nın merkezi Yunanistan’da bulunan bir vakıf olduğunu, talebinin 2008 yılında reddedilme sebebinin de bu olduğunu yazan gazete belediye ile vakıf arasındaki anlaşmazlığın yargıya da gittiğini kaydetti

Haberde vakfın birkaç ay önce yine belediyeden şehircilik onayı almaya çalıştığı ancak  Kıbrıs müzakereleri, Rum meclisinin Enosis Plebisiti ile ilgili kararı üzerine gelişenlerden dolayı Grivas anıtı konusunun ileri götürülmemesinin akıllıca olacağına hükmedildiği kaydedildi.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu