Hayvan Barınağı İçin Sanatçılar Sahne Aldı

Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB), sokak hayvanlarının barınma, beslenme, bakım ve tedavilerinin yapılabileceği yeni hayvan barınağı için etkinlik düzenledi.

LTB basın biriminden yapılan açıklamaya göre, yerel yönetim- yerel sanatçı dayanışmasıyla gerçekleşen etkinlik dün Göçmenköy LTB Sanat Parkı’nda yapıldı.

Etkinlikte, sanatçılar Ahmet Evan, Eril Cambaz, Fikri Karayel, Nafiz Dölek ve Yağmur Özerem Lefkoşa Belediye Orkestrası eşliğinde sahne aldı. Gecede, LTB tarafından başlatılan “Satın Alma, Sahiplen” projesi de tanıtıldı.

Etkinlikte kısa sure önce kurulan ve yoğun şekilde faaliyetlerini sürdüren LTB Gençlik Meclisi’nin kurduğu stantlarda konser boyunca satış gerçekleştirildi.Satıştan elde edilen gelir yeni barınak için bağışlandı.

Ayırca gecede Studio 21 de gönüllü olarak dans gösterisi yaptı.

HARMANCI

LTB Başkanı Mehmet Harmancı, etkinlikte yaptığı konuşmada, organizasyonda emeği geçen ve bilet alarak katkı koyanlara teşekkür ederek, hayalini kurduğu, Lefkoşalılara sözünü verdiği önemli projenin yaşama geçmeye başladığını söyledi.

Daha önce barınak için beş belediye ile ortak bir proje geliştirdikleri, ön onay için de Avrupa Birliği’ne başvuru yaptıklarını anımsatan Harmancı, Avrupa Birliği’nden ön onayın alındığını kaydetti.

Harmancı, zaman içerisinde bazı belediyelerin projeden ayrılması nedeniyle projeyi, LTB olarak ve Avrupa Birliği katkısı olmadan yürüteceklerini söyledi.

Barınağın yaklaşık 1.5 milyon TL’ye mal olacağını ifade eden Harmancı, bu miktarın ilk 150 bin kısmını LTB bütçesinden sağlamayı başardıklarını belirtti.

Projenin hayat bulmasında sivil toplum, kurum, kuruluş ve duyarlı bireylerin katkılarının bundan sonra da devam edeceğine yürekten inandığını kaydeden Harmancı, bu kapsamda sahne alan sanatçı ve emek verenlere teşekkür etti.

BARINAK, 350 KÖPEK KAPASİTELİ VE AB STANDARTLARINDA OLACAK

LTB tarafından yapılacak yeni barınak, Turizm Bakanlığı ile imzalanan protokol çerçevesinde eski Dikmen çöplüğü bölgesinde ayrıştırma hangarı olarak inşa edilen ve kullanılmayan 1000 metrekarelik kapalı alanda yer alacak.

350 köpek kapasiteli LTB Barınağı, muayenehane, ameliyathane, karantina barınma alanları, mutfak ve otelden oluşacak.

Yakında ilk etap çalışmalarının başlayacağı barınakta, köpek barınma alanları AB standartlarında ve Hayvan Refahı Yasası’na uygun olarak projelendirildi.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu