İngiltere Ülkeleri Üç Gruba Ayıracak

İngiltere’de yayımlanan Times gazetesi, İngiltere hükümetinin uluslararası seyahat için ülkeleri ‘kırmızı’, ‘sarı’ ve ‘yeşil’ gruplara ayıracağını yazdı.

Times’ın özel haberine göre kırmızı ülkelere seyahat yasaklanacak, sarı ülkelerden gelenler karantinaya girecek, yeşil ülkelerden dönenlere ise karantina zorunluluğu olmayacak.

Uluslararası seyahatin nasıl düzenleneceği konusunda henüz bir karar verilmediğinin de belirtildiği haberde ülke dışına seyahate yönelik yasağın, büyük ihtimalle Temmuz’da da kaldırılmayacağı konuşulduğu ifade edildi.

İngiliz bakanların açıklamalarına göre uluslararası seyahatin en az bir yıl daha kısıtlanacağı ve yolcu sayısının yılın geri kalanında 2019’un yaklaşık yüzde beşi olacağı da haberde yer aldı.

Times’ın haberine göre İngiltere Başbakanı Boris Johnson, Pazartesi günü hangi ülkelerin hangi kategoriye gireceğini belirleyecek kriterleri açıklayacak.

ABD, Maldivler, İsrail ve Malta’nın bu yaz İngiliz turistlerin gidebileceği ilk ülkeler olduklarını İngiltere hükümetine yakın kaynaklardan gelen bilgiler arasında.

Yeşil ülkelerden dönenlerin yolculuktan 72 saat önce koronavirüs testi yaptırmaları ve dönüşlerinde de iki test daha yaptırmalarının şart koşulacağı vurgulanıyor.

Gevşetilen tedbirler nedeniyle koronavirüs vaka sayılarının artışa geçtiği ve günlük vaka sayısının 40 bini aştığı ülkemizde ise Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, İngiltere’de Mart ortasında aşılama programının hızlı ve etkili sürdüğünü, İngiliz turistlerden 15 Nisan’dan sonra PCR testi istenmeyebileceğini söylemişti.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu