İnsan Haklarından Bahsedenler, Neredeler?

Türk Ocakları davetlisi olarak Antalya’ya gelen Azerbaycan Milletvekili Ganire Paşayeva, 26 Şubat 1992’deki Karabağ Savaşı sırasında Azerbaycan Cumhuriyeti’nin Dağlık Karabağ bölgesindeki Hocalı kasabasında 106’sı kadın, 83’ü çocuk olmak üzere 613 Azeri sivilin ölmesiyle sonuçlanan ‘Hocalı Katliamı’nın yıl dönümü için Antalya’ya gelen Azerbaycan Milletvekili Ganire Paşayeva, “25 yıl önce modern dünyanın gözü önünde koca bir şehir haritadan silinmiş. İşgal devam ettiği için bir milyon Azerbaycan Türkü 25 yıldır evine dönemiyor. İnsan haklarından bahseden o devletler, o büyük güçler neredeler?” dedi.

Hocalı Katliamı ile ilgili konuşan Paşayeva, soykırımı ispatlamalarına rağmen AB ülkelerinin duyarsız kaldığını vurguladı. Soykırımı yapanların halen yargılanmadığını belirten Paşayeva, “Bu soykırımı yapanlar, ispatlara rağmen, kırmızı bültenlerle aranmasına rağmen, adalet karşısında hesap vermiş değiller. 25 yıl önce modern dünyanın gözü önünde koca bir şehir silinmiş. Binalar evler yakılmış yıkılmış. İnsanlık dışı bir cinayet gerçekleşmiş. Ermenistan askerleri gece saatlerinde herkes uyurken hücum ederek, yakmışlar, insanlar kaçmaya fırsat bulamamış. 3 taraftan saldırmışlar. Dağlardan kaçabilirlerdi sadece, kaçmak isteyenlerin çoğunu yollarda öldürüp bazılarını da rehin aldılar. 25 yıl geri dönemiyorlar, oradaki kabirleri bile ziyaret edemiyorlar” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Türk Ocakları Antalya Şubesi Başkanı Abdullah Uysal tarafından Paşayeva’ya plaket takdim edildi. Irak Türkmen Birliği ve Dayanışma Derneği adına ise Kürşat Çavuşoğlu, ziyaret anısına  Azerbaycan Milletvekili Ganire Paşayeva’ya “Irak’taki Türkmenlerin Sessiz Çığlığı”adlı Kitabı ve   Irak Türkmenlerinin Bayrağını hediye etti.

Kürşat Çavuşoğlu

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu