Kafe Ve Restoranların Müşteri Hasreti Bitti

Uzun bir aranın ardından sadece dış mekanlarında da olsa müşteri kabul etmelerine izin verilen kafe ve restoranlar dün ilk siftahlarını yaptı.

HALK ‘MESAFELİ’ SOSYALLEŞTİ… Haftalardır sadece zorunlu ihtiyaçlar için sokağa çıkmalarına izin verilen ve yasakların gevşetilip, restoran ve kafelerin dış mekanlarının açılmasını fırsat bilen halk dün adeta bu mekanlara akın etti. Masa ve sandalyeler arasındaki mesafe zorunluluğuna uyan halk ‘mesafeli’ de olsa sosyalleşmenin keyfini çıkardı. Kafe ve restoranlarda buluşan halk, hem sosyalleşmenin hem de güneşli havanın keyfini sürdü. Bakanlar Kurulu’nun kademeli açılış kararları kapsamında dünden itibaren müşterilerini ağırlamaya başlayan kafe ve restoranlar, insanlarla doldu taştı. Getirilen kısıtlamalar nedeniyle evinde zaman geçirmek zorunda olan vatandaşlar, uzun bir aranın ardından kafe ve restoranlara giderek mesafeli de olsa sosyalleşti. Yeni tip Koronavirüs (Covid-19) vakalarında düşüş eğilimi olması neticesinde alınan tedbir kararları birer birer kaldırılıyor. Salgına karşı alınan önlemler gereği sadece paket servis hizmeti verebilen restoran ve kafeler, Bakanlar Kurulu’nun aldığı kararlar sonucunda dünden itibaren dışarıdaki oturma alanlarında müşteri kabul etti.
Başkent Lefkoşa’nın dört bir yanında açılan kafe ve restoranlar, yurttaşlar tarafından rağbet gördü. Haftalardır sadece zorunlu ihtiyaçlar için sokağa çıkmalarına izin verilen ve yasakların gevşetilip, restoran ve ckafelerin dış mekanlarının açılmasını fırsat bilen halk dün adeta bu mekanlara akın etti. Masa ve sandalyeler arasındaki mesafe zorunluluğuna uyan halk ‘mesafeli’ de olsa sosyalleşmenin keyfini çıkardı. Kafe ve restoranlarda buluşan halk, hem sosyalleşmenin hem de güneşli havanın keyfini sürdü. Mekanlardaki oturma düzenleri ise Bulaşıcı Hastalıklar Üst Komitesi’nin almış olduğu kararlar doğrultusunda şekillendirildi. Buna göre; dış mekân oturma alanlarında her masa arasında 2 metre boşluk, masalardaki sandalyeler arasında ise 60 santim boşluk olması gerekiyor. Bu koşullarla ilgili restoran işletmecilerine ‘taahhütname’ imzalatılırken, koşulları yerine getirmediği tespit edilen işletmeler ise kapatılacak. Öte yandan Kafe ve restoran çalışanlarının ise 7 günde bir PCR testlerini yaptırmaları gerekiyor.

Kaynak : Kıbrıs Gazetesi

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu