Kıbrıs Modern Sanat Müzesi için, Kıbrıslı Türk Sanatçı Osman Atila Keten, 27 resim ve 4 parçadan oluşan heykeli ile “Varoluşa Dokunmak” adlı kişisel sergisini sanatseverlerin beğenisine sunuyor

Sanatçı Osman Atila Keten, Kıbrıs Sanat Müzesi için “Varoluşa Dokunmak” adlı 27 resim ve 4 parçadan oluşan heykelini  Diş Hekimliği Fakültesi sergi salonunda sanatseverlerin beğenisine sunacak

Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden verilen bilgiye göre,  Kıbrıs Sanat Müzesi için ortaya çıkardığı eserlerinde şifrema ve minimal olanı sentezlemeye çalışan sanatçı Osman Atila Keten; “Ancak bu sayede kendime ait sarf işlevsellikten uzak kendi biçimini kazanan ve nanobjektif duygunun üstünlüğünü taşımaya başlayan sanat gerçek bir dünya düzeni, yeni bir yaşam felsefesi ortaya koymaktadır” dedi. Sanatçı, bunun peşine düştüğünü, çünkü sanatın aşkımsal bir dil olduğunu ve ancak insanın köklerindeki varoluş hissine dokunabildiği, ondaki derin ruhsal ihtiyacı karşılayabildiği oranda gerçek olduğunu ifade ediyor.

Eserlerinde, Yakın Doğu Üniversitesi’nin üstünde yeşerdiği toprağı kullanarak tuvaline yansıttığını belirten sanatçı Osman Atila Keten’in toplam 31 eserden oluşan “Varoluşa Dokunmak” adlı kişisel sergisi 14 Temmuz 2020 Salı günü saat 09:30’da sanatseverlerle buluşacak.

Osman Atila Keten kimdir?

Kıbrıslı Türk sanatçı Osman Atila Keten, 1962 yılının Kasım ayında Anafotia (Akkor) köyünde dünyaya geldi. Orta ve Lise eğitimini Mağusa Canbulat Lisesinde tamamladı. Marmara üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi, Resim Bölümünden mezun oldu. 1985 yılın da araştırma ve gözlem yapmak üzere bir yıl İngiltere’de bulundu. 1987 yılında başladığı resim öğretmenliğine devam etmekte ayrıca Arabahmet’te bulunan atölyesi Arabahmet Art Studio da çalışmalarını sürdürmektedir. Millî Eğitim ve Kültür Bakanlığı Kültür Sanat üyeliği ve Akdeniz Avrupa Sanat Derneği (EMAA) Başkanlığı da yapmış olan sanatçının, bugüne kadar 6 kişisel sergisi ve birçok sergi katılımcılığı bulunmaktadır.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu