Kıbrıs Modern Sanat Müzesi için,Ukraynalı sanatçılar İhor Yurchenko, Solomiia Dorosh, Kateryna Ocheredko, Tetiana Ocheredko, Mykhailo Drimailo ile Kazakistanlı sanatçı Georgiy Makarov ve Tacikistanlı sanatçı Pairav Gulov’a ait toplam 248 eserden oluşan yedi sergi açıldı

Kıbrıs Modern Sanat Müzesi için, Ukraynalı sanatçılar İhor Yurchenko’ya ait ‘Uzay Förmülü’ baskı resim, Solomiia Dorosh’a ait ‘Doğudan rüzgar’ baskı resim, Kateryna Ocheredko’ya ait  ‘Benim sembolüm’ baskı resim, Tetiana Ocheredko’ya ait ‘Benim hayatım’ resim ve Mykhailo Drimailo’ya ait ‘Ufuk’isimli baskı  resim sergisi ile toplam 173 eser, Kazakistanlı sanatçı Georgiy Makarov’a ait ‘Uyku-Görme Labirentleri’ isimli  20 eser  ve 35 özel teknikle yapılan çalışma, Tacikistanlı sanatçı Pairav Gulov’a ait 20 eser ile toplamda 248 eserden oluşan 7 sergi Atatürk Kültür ve Kongre Merkezi sergi salonunda açıldı

Sergiye Yakın Doğu Üniversitesi Kurucu Rektörü Dr.Suat İ.Günsel, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tamer Şanlıdağ, enstitü müdürleri, dekanlar, öğretim elemanları, sanatçılar ve davetliler kaltıldı…

Sergide, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tamer Şanlıdağ, Tacikistanlı Sanatçı Pairav Gulov, Ukraynalı  Sanatçılar Mykhailo Drimailo, Tetiana Ocheredko, Kateryna Ocheredko, Solomiia Dorosh, İhor Yurchenko ve Kazakistanlı Sanatçısı Georgiy Makarov birer konuşma yaptı.

Prof. Dr. Tamer Şanlıdağ; “Yaşantıya derinlik ve yoğunluk vermek sanatın işidir”

Yaşantıya derinlik ve yoğunluk vermek sanatın işidir diyen Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tamer Şanlıdağ; “Sanat eğer insanların umuduysa sanatçılar da bu umuda can veren, kültürleri birleştiren özel kişilerdir. Yaşantıyı canlandıran, çekici hale getiren kişilerdir sanatçılar. Cesaret ve asalet onlarda en üst düzeydedir. Asla ödün vermezler ve tek bir motivasyonları vardır; Anlamlı ve yapmaya değer bir iş yaratmak.” Dedi.

Prof. Dr. Tamer Şanlıdağ; “2000’in üzerinde sanatçı ile 294 sergi, 25.000 eser üretildi”

Prof. Dr. Şanlıdağ, Kıbrıs Modern Sanat Müzesi Projesi vasıtası ile kardeş ve dost halkların birbirine düğümlendiğini, bu proje için bir seneyi aşkın bir sürede gerçekleştirilen  uluslararası sergilere bugün 294. serginin eklendiğini  belirterek,  2000’in üzerinde sanatçı ile 25.000 eserin üretildiğini vurguladı.

Prof. Dr. Şanlıdağ ; “Bugün Kıbrıs Modern Sanat Müzesi için, Ukraynalı sanatçılar İhor Yurchenko’ya ait ‘Uzay Förmülü’ baskı resim, Solomiia Dorosh’a ait ‘Doğudan rüzgar’ baskı resim, Kateryna Ocheredko’ya ait ‘ Benim sembolüm’ baskı resim, Tetiana Ocheredko’ya ait ‘Benim hayatım’ resim ve Mykhailo Drimailo’ya ait ‘Ufuk’isimli baskı resim sergisi ile toplam 173 eser, Kazakistanlı sanatçı Georgiy Makarov’a ait ‘Uyku-Görme Labirentleri’ isimli 20 eser ve 35 özel teknikle yapılan çalışma, Tacikistanlı sanatçı Pairav Gulov’a ait 20 eser ile toplamda 248 eserden oluşan 7 sergi açılışında birlikteyiz. Sanatçılarımız ülkelerinde ve tüm dünyada tanınan ve ödül almış sanatçılardır. Bugün de Üniversitemiz tarafından Pairav Gulov’a Dodurbek Ödülü, diğer sanatçılarımıza da Gümüş Anahtar ödülü verilecektir. Tüm sanatçılarımıza Kıbrıs Modern Sanat Müzesi’ne katkıları nedeniyle teşekkür eder, aldıkları ödül dolayısıyla kendilerini kutlar, siz sanatseverlere iyi seyirler dilerim.” İfadelerini kullandı.

Mykhailo Drimailo; “Kıbrıs Modern Sanat Müzesi gibi muhteşem bir sanat projesinin bir parçası olmaktan gurur duyuyoruz”

Mykhailo Drimailo; “Bu anı bizimle paylaştığınız için tüm ressamlar adına şükranlarımızı sunmak isterim. Sayın Dr. Suat Günsel, bu sergiyi gerçekleştirmemize olanak sağladığınız ve bu anı bize yaşattırdığınız için sonsuz minnettarız. Kıbrıs Modern Sanat Müzesi gibi muhteşem bir sanat projesinin bir parçası olmaktan gurur duyduğumuzu belirtmek isterim. Tüm Yakın Doğu Üniversitesi ailesine sıcak karşılama, desteği ve ilgisi için şükranlarımı sunmak isterim, Günsel ailesine sağlıklı ömür, mutluluk ve refah dilerim. Kişisel sergisini açacak olan arkadaşlarıma ise yaratıcılıklarında başarılar dilerim.

Tetiana Ocheredko; “Kıbrıs’ın güzel doğasından ve mimarisinden esinlenerek ürettim”

Tetiana Ocheredko ise, “Başta, Yakın Doğu Üniversitesi Kurucu Rektörü Sn. Dr. Suat Günsel’e bizi bu muhteşem projenin bir parçası olmaya davet ettiği için çok teşekkür etmek isterim.

Kıbrıs’ın güzel doğasından ve mimarisinden esinlenerek ürettiğim “Miras” adlı grafik sergimi bugün sizinle paylaşıyorum. Bu sergide, biz ne bırakıyoruz ve ne alıyoruz gibi konular hakkında olan düşüncelerimi paylaşmaya çabaladım. Burada bulunmak benim için büyük bir gururdur. Yanımızda olan ve destek çıkan herkese teşekkür ederim.” dedi.

Kateryna Ocheredko; “Burada olmak ve üretmek benim için büyük bir onurdur”    

Kateryna Ocheredko da; “Yakın Doğu Üniversitesi Kurucu Rektörü Dr. Suat Günsel’e beni bu muhteşem Kıbrıs Modern Sanat Müzesi projesinin bir parçası olmaya davet ettiği için çok teşekkür etmek isterim. Burada olmak ve üretmek benim için büyük bir onurdur. Bu süre içinde destek çıkan herkese şükranlarımı sunarım.” İfadelerini kullandı

Solomiia Dorosh; “Sanatçıların fikirlerini ve deneyimlerini kolayca aktarabilecekleri bir yer burası”

Solomiia Dorosh ise; “Böyle harika, yaratıcı bir yeri ziyaret etme fırsatı bulduğum için çok mutluyum. Sanatçıların fikirlerini ve deneyimlerini kolayca aktarabilecekleri bir yer burası.

Yakın Doğu Üniversitesi’nin Kurucu Rektörü Dr. Suat Günsel’e, Kıbrıs Modern Sanat Müzesi çatısı altında çalışma ve üretmeye imkân sağladığı için sonsuz minnettarım.”

 

İhor Yurchenko; ““Kıbrıs Modern Sanat Müzesi’nin bir parçası olduktan sonra bu projenin ne kadar önemli olduğunu daha da iyi anladık”

İhor Yurchenko ise; “Kıbrıs Modern Sanat Müzesi’nin bir parçası olduktan sonra bu projenin ne kadar önemli olduğunu daha da iyi anladık. Burada bulunduğumuz süre içerisinde çalıstık, ürettik, yeni arkadaşlarımızı bulduk. Diğer taraftan Kıbrıs’ın zengin tarihine ve doğasına dokunma fırsatımız da oldu. Bu bize ayrı bir ilham sağlamıştır. Dr. Suat Günsel’e nazik daveti ve bu benzersiz ve muhteşem projenin bir parçası olma fırsatı sunduğu için teşekkür ediyorum.”

Georgiy Makarov; “Her sanatçı kendi dünyasını fikirleriyle renklere ve çizgilere dönüştürme yeteneğine sahiptir”

Georgiy Makarov; “Bu sergi, Kıbrıs Modern Sanat Müzesi çatısı altında düzenlenen sempozyumun ve Kıbrıs topraklarında kalmamızın bir sonucudur. Tacikistanlı ressam Payrav ile aynı atölyede çalışmak ve Ukrayna’dan gelen sanatçılarla aynı atölyede buluşmak ve inanılmaz grafik eserlerini yaratma sürecini görmek benim için büyük bir hazdı. Bu kadar yaratıcı atmosferde çalışmak da güzeldi. Her sanatçı kendi dünyasında fikirleriyle renklere ve çizgilere dönüştürme yeteneğine sahiptir. Her sanatçı bir elmastır. Bu tür profesyonellerle birlikte olmaktan ve sergi açmaktan memnuniyet duyuyorum.

 Ödüller takdim edildi, sergi kurdeleleri kesildi

Konuşmaların ardından Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tamer Şanlıdağ tarafından Tacikistan sanatçısı Pairav Gulov’a  Kırgızistanlı Devlet Sanatçısı Dogdurbek Nurgaziev’in anısına gelecek vaat eden genç sanatçılara Alasya Ödülleri kapsamında verilen “DOGDURBEK NURGAZİEV” ödülü, Kazakistan sanatçısı Georgiy Makarov ile Ukraynalı sanatçılar İhor Yurchenko, Solomiia Dorosh, Kateryna Ocheredko, Tetiana Ocheredko ve Mykhailo Drimailo’ya Gümüş Anahtar Onur Ödülü takdim edildi. Ardından sergi kurdeleleri kesildi. Sergiler 20 Mart 2020 gününe kadar 08.00-16.00 saatleri arasında Yakın Doğu Üniversitesi Atatürk Kültür ve Kongre Merkezi sergi salonlarında ziyaret edilebilecek

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu