‘KKTC Batı Bölgesi Turizm Vizyonu Günleri’ Başladı

Turizm ve Çevre Bakanlığı tarafından düzenlenen ‘KKTC Batı Bölgesi Turizm Vizyonu Günleri’   Lefke Avrupa Üniversitesi’nde başladı.

2 gün sürecek etkinlik yarın da Güzelyurt’ta devam edecek.

Turizm ve Çevre Bakanlığı tarafından düzenlenen ve Batı bölgesinin turizm potansiyelleri, turizm yatırımları ile bu konuda yapılabilecek çalışmaların değerlendirildiği KKTC Batı Bölgesi Turizm Vizyonu Günleri’  başladı.

Lefke Avrupa Üniversitesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen turizm vizyonu günlerinin ilk gününde Lefke ve bölgesindeki turizm ele alındı.

LAÜ Rauf Raif Denktaş Konferans Salonu’nda yer alan etkinliğin açılış konuşmasını yapan Turizm ve Çevre Bakanlığı Müsteşarı Doç. Dr.İsmet Esenyel, Bakanlık olarak turizmde atılacak adımlarda tüm paydaşlar ile birlikte hareket ettiklerine vurgu yaparak, ülkemizde turizm potansiyellerinin nasıl değerlendirilmesi gerektiği konusunda yaptıkları çalışmaları anlattı.

Lefke Belediye Başkanı Aziz Kaya da Lefke bölgesinin zengin turizm potansiyelinin yeterince değerlendirilemediğine dikkati çekerek, cittaslow açısından da avantajlı olan Lefke bölgesindeki güzelliklerin korunarak turizme kazandırılmasının gereğine değindi.

ODTÜ KKK Adına söz alan Rektör Danışmanı Prof. Dr. Ali Cevat Taşıran da turizm ve yükseköğretim sektörlerinin Kuzey Kıbrıs’ın milli hasılasına büyük katkı sağladığını kaydederek, Batı bölgesinin geleceği için eko –agro turizm, sağlık ve konferans turizmi alanlarının önemli olduğunu belirtti.

Etkinliğe katılan Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu da turizm sektöründeki potansiyellerin değerlendirilmesi ve sürdürülebilir bir turizm modelinin oluşturulması adına bölge halkı ve ilgili paydaşlarla ortak çalışmalar yapmak için böyle bir organizsyon yaptıklarını vurguladı.

Ataoğlu, amaçlarının küçük ve orta ölçekli turist konaklama tesislerinin iyileştirilmesi ve geliştirilmesi ve planlı turizm faalietlerinin çeşitlendirilmesi olduğunu belirterek, gelişmemiş olan bölgelerin gelişmeleriyle ilgili, bölgede yaşayanların istedikleri doğrultuda gerekeni yapmak istediklerini kaydetti.

Lefke bölgesine kent müzesi ve turizm ofisi kazandırılması yönünde yaptıkları çalışmalar değinen Ataoğlui kent müzesinin parasının blokesiyle ilgili yazının Maliye Bakanlığı’na yazıldığını söyledi.

Ataoğlu, Lefke’deki doğal güzellikler ve tarihi eserlerin turistlerin ilgisini çektiğine işaret ederek, cittaslow Lefke’de eko turizm, 3. Yaş sağlık ve spor turizmi gibi alternatif turizm modellerinin gelişmesini desteklediklerini kaydetti.

Kısa süre sonra Lefke bölgesinde sağlık turizmiyle lgili yatırımların başlayacağını açıklayan Ataoğlu, bölgenin gelişmesiyle ilgili olarak hep beraber çalışmaya hazır olduğunu vurguladı.

Açılış konuşmalarının ardından etkinlikte ilgili sektör temsilcilerinin sunumları yapılıyor.Etkinlik saat 18.00’a kadar devam edecek.

2 gün sürecek etkinlik yarın da 10.00-16.00 saatleri arasında Kıbrıs Sağlık ve Toplum Blimleri Üniversitesi Ömer Gültekin Konferans Salonu’nda yer alacak.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu