Kuyumcuyu Soyan Hırsızlar Yakalandı

Lefkoşa’da faaliyet gösteren “Fellahoğlu Kuyumcu” isimli iş yerini geçtiğimiz ay (Mayıs 2017) içerisinde soyan 3 kişi ile çaldıkları altınların bir kısmını zanlılardan alan altın tamircisi 1 kişi Gazimağusa’da tutuklandı.

Lefkoşa’da faaliyet gösteren ve 17 Mayıs tarihinde soyulan “Fellahoğlu Kuyumcu” isimli iş yerini soyan Hacı Murat Bozdoğan, İbrahim Karabulut, altınları satmak için aracı olan Ceyhun Tatlıcı ve çalınan altınların bir kısmını hırsızlık olduğunu bildiği halde zanlılardan alan altın tamircisi Meriç Muk, PGM Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü ve Adli Şube ekiplerinin ortaklaşa yürüttükleri operasyon sonucu dün Gazimağusa’da tespit edilerek tutuklandılar.

Gizlilik içerisinde yürütülen operasyon sonucunda zanlı Bozdoğan, Karabulut, Tatlıcı ve Muk tutuklanırken çalınan altınların büyük bir bölümü ise zanlıların ifadesi üzerine Ötüken bölgesinde bulundu.

Altınların Bir Kısmı Türkiye’de Elden Çıkarıldı…

Elde edilen bilgilere göre 17 Mayıs tarihinde “Fellahoğlu Kuyumculuk” isimli işyerinden 2 kilo altın ile birçok kol saati sirkat eden Hacı Murat Bozdoğan ile İbrahim Karabulut, Ceyhun Tatlıcı aracılığı ile altınları satmaya çalışırken, soygundan sonra Türkiye’ye giden Hacı Murat Bozdoğan çaldıkları altınlardan bir kısmını Türkiye’de elden çıkardığı iddia edildi.

Çaldıkları altınları nakit paraya çevirmeye çalışan Hacı Murat Bozdoğan ile İbrahim Karabulut’un ayrıca Gazimağusa’da altın tamirciliği yapan Meriç Muk’a da 2 kez altın götürerek sattığı öğrenildi.

Bugün Mahkemeye Çıkarılacaklar…

Dün gün boyu süren operasyon sonucunda tek tek tutuklanarak Gazimağusa Polis Müdürlüğü’ne götürülen zanlı H.Murat Bozdoğan, İbrahim Karabulut, Ceyhun Tatlıcı ve Meriç Muk sorguya alındıktan sonra Lefkoşa Adli Şube ekiplerine teslim edildi.

Üç Ayrı Suçlamayla Mahkemeye Çıkarılacaklar

Dükkan Açma, Hırsızlık ve Kasti Hasar suçlamasıyla gözaltına alınan 24 yaşındaki İbrahim Karabulut, 22 yaşındaki Hacı Murat Bozdoğan ve 22 yaşındaki Ceyhun Tatlıcı, dün Mağusa’dan Lefkoşa Polis Müdürlüğü’ne götürüldü.

Üç zanlının bugün Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne çıkarılacağı bildirilirken, altın tamircisi Meriç Muk’un Gazimağusa’da mı, Lefkoşa’da mı mahkemeye çıkarılacağı kesinlik kazanmadı.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu