Levent İlkokulu Sanat Kulübü Öğrencileri’nden Kıbrıs Modern Sanat Müzesi’ne Yoğun İlgi…

Levent İlkokulu Sanat Kulübü öğrencileri sorumlu öğretmenleri ile birlikte, Yakın Doğu Üniversitesi Kampüsü Müzeler bölgesi Kıbrıs Araba Müzesi karşısında yer alan Kıbrıs Modern Sanat Müzesi’ni ziyaret etti.

Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğünden verilen bilgiye göre, Kıbrıs Modern Sanat Müzesi Rehberlerinden Şerife Arkan tarafından karşılanan Levent İlkokulu Sanat Kulübü öğrencilerine, müze ile müzede sergilenen eserler hakkında bilgiler aktarıldı.

Gezide öğrencilere eşlik eden resim öğretmeni ve grafiker Özkan Darbaz, Yakın Doğu Üniversitesi Grafik Tasarım bölümü mezunu olduğunu ve Levent İlkokulu’nda resim öğretmeni olarak görev yaptığını belirterek, Levent İlkokulu çatısı altında faaliyet gösteren sanat kulübünde meraklı öğrenciler ile birlikte etkinlikler gerçekleştirdiklerini söyledi.

Çocuklar Sanatı ve Sanat Eserlerini Görerek, Eğlenerek Öğrensinler…

Özkan Darbaz, bu bağlamda sanat kulübü adı altında bu mesleğe ve sanat dalına meraklı 4. ve 5. sınıf öğrencilerle birlikte bunun gibi sergi salonlarını gezip onlara daha farklı sanat dallarını göstererek tekniklerini öğretmek istediklerini belirtti.

 Darbaz, “Bu çocukların sanata daha fazla merakı olduğu için onları eğitmek ve bu sanat yönünde geleceğe dair bir atılım yapmalarını istiyoruz. Sanata yönelik merkezler, etkinlik atölyeleri, müzeler adamızda yok denecek kadar az. Bu yönde biraz atılım olması temennimiz. Yakın Doğu Üniversitesi’nin büyük bir eksik olan sanat alanındaki çalışmaları takdire şayan. İlkokul öğretmenlerimizden Fatma Madali ile birlikte böyle bir etkinlik düzenleyerek, sanat kulübü öğrencilerimizle Kıbrıs Modern Sanat Müzesini ziyaret ettik. Buradaki amacımız çocuklarımızın sanatı, sanat eserlerini görerek, eğlenerek, sorarak öğrenmeleridir” dedi.

Kıbrıs Modern Sanat Müzesi’nin KKTC’nin büyük bir eksiğini tamamladığını belirten Darbaz, bu geziden sanat kulübü öğrencilerinin ve kendilerinin büyük keyif aldıklarını belirtti.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu