Mayıs Ayında Güney Kore’ye Gitmek İçin 10 Neden!

Baharda Güney Kore’de tatilinizi en iyi şekilde geçirebileceğiniz bu güzel seyahat tüyolarını sizin için hazırladık. Neden Mayıs ayında Güney Kore’yi ziyaret etmelisiniz? Cevabı, hazırladığımız Mayıs ayı Güney Kore gezi rehberi içerisinde yer alıyor. 

Ne yazık ki pandemi nedeniyle ülkemizde bir açılma bir kapanma dönemi içerisinden geçiyoruz. Bu yıl ki Mayıs ayı da bu dönemlerden biri oldu. Ama üzülmeyin! 17 Mayıs’ta açılma ile birlikte 2 haftalık bir süreniz ve gelecek yıl için hala umudumuz ve şansımız var. Peki neden Mayıs? Mayıs ayı Kore’de ilkbahar mevsimidir ve bu ay boyunca hava ılımandır. Diğer Uzak Doğu ülkeleriyle büyük bir rekabet içerisinde olan Kore, bahar aylarının favori seyahat destinasyonlarından birisidir. Özellikle Kiraz Çiçeklerinin açma dönemidir ve Kore’de kalacak yer bulmak yoğun yaz aylarına göre çok daha kolaydır.

Özet bölümümüz sizi heyecanlandırmaya yettiyse ve hemen şu an bir bahar tatili planladıysanız hazırladığımız bu rehberi #TGilekeşfet ‘meye devam edelim.

Güney Kore yazı serimin ilk bölümünü okumak için tıklayın: Hayallerin ülkesi Güney Kore gezi rehberi

Kore – Last Cherry Blossom

MAYIS AYINDA KORE’DE 1 GÜN

1 – Gün içerisinde yeni deneyimler yaşayabileceğiniz aktiviteler yapabilirsiniz

Mayıs’ta düzenlenen etkinlik ve festivaller, size Kore’yi ziyaret etmeyi kesinlikle çok sevdirecek nedenlerin başında gelecektir. Kore’de bulunan birçok aktiviteden birini seçebilirsiniz. Mesela tüm endişelerinizi ortadan kaldıracak heyecan verici bir açık hava aktivitesi yapın, lüks bir yatta dolaşın ve güzel okyanusun tadını çıkarın. Sörf yaparken biraz dalga yakalayın veya bir zip hattında yüksek hızlarda gökyüzünde süzülün ve uçun! Daha doğal bir ortamda kalmak istiyorsanız, şehir dışında bir çiftçi köyüne gidebilir ve orada bir günlüğüne çiftçi olabilirsiniz. Geleneksel Kore kültürüne daha çok ilgi duyuyorsanız, biraz Kore yemeği yapmayı veya geleneksel bir sanat ve el sanatları etkinliğine katılmayı deneyebilirsiniz. Tüm bu aktivite ve etkinlikler sizi Kore’ye her zamankinden daha yakın hissetmenizi sağlayacak.Eğer park severseniz mutlaka görmeniz gereken bu yerlere de göz atmayı unutmayın:

  • Jirisan Ulusal Parkı (En iyi yürüyüş parkurlarına sahip olan Jirisan Milli Parkı’nda trekking yapılabilir ve doğanın tadını çıkarabilirsiniz.)
  • Songnisan Milli Parkı (İçerisindeki yürüyüş parkurları, şelaleler, vadiler, Beopjusa tapınağı ve Songnisan turist köyü sizi bekliyor.)
  • Seoraksan Milli Parkı (Baekdamsa ve Sinheungsa adında iki Budist tapınağı bulunan milli parkta panoramik manzaranın tadını çıkarmak isterseniz Seoraksan Teleferik’i kullanabilirsiniz.)
  • Yangpyeong (Milli parkları keşfetmenin ve yürüyüş yapmanın dışında Mayıs ayında çilek toplamanın da keyfini çıkarabilirsiniz. Burası çilek toplamak için çok güzel bir yer.)

Çiçek severleri de unutmadık! Çiçek tutkunuysanız Kore’de mutlaka gitmeniz gereken bir festival var. O da;

  • Boseong Yeşil Çay Festivali: Burada çay yapraklarını toplama, yeşil çay atıştırmalıklarını deneme ve çay yapma deneyimini yaşayabilirsiniz.
Kore – Boseong Tea Plantation

2 – Gezdik, tozduk, şimdi alışveriş zamanı!

Starfield COEX Mall

Ne sıcak ne soğuk, bahar ayları Kore’yi keşfetmeniz için ideal bir zaman olduğundan Mayıs ayında da ziyaret edebileceğiniz, atmosferiyle görsel şölen sunan mükemmel yerleri keşfettiniz. Sıra Kore’nin çok kompleksli alışveriş merkezlerine geldi.

Yerel olarak “alışveriş merkezi” olarak bilinen bir alışveriş merkezi gezisi, size ürünlerden yemeğe, eğlenceden kültüre kadar her şeyi tek bir yerde sunabilir. Bebek ürünlerinden ebeveynler için hediyelere, ev eşyalarından lüks moda markalarına kadar Kore’nin çok kompleksli alışveriş merkezlerinde her şeyi bulabilirsiniz.

Kore’nin iyi organize edilmiş ve keyifli olan alışveriş merkezlerinde yer alan ünlü restoran ve kafelerde güzel vakit geçirebilirsiniz. Ayrıca kapalı oyun alanları, spor merkezleri ve iş deneyimi merkezleri gibi çocuklar için tesisler de mevcut. Bebeğiniz ve/veya küçük çocuğunuz varsa, bebek arabası kiralama ve bakım odaları dahil olmak üzere çeşitli olanakları bir arada bulabileceğiniz bir yerdesiniz.

Kore, diğer tüm ülkelerden farklı, benzersiz bir yemek kültürüne sahiptir. Ayrıca hem lezzetli hem de sağlıklıdırlar. Bazı geleneksel Kore yemeklerini denemeyi unutmayın! Geleneksel bir pazara yapılacak bir gezi (çeşitli sokak yemeklerinin yanında) tüm aileniz üzerinde kalıcı bir izlenim bırakacaktır. Öte yandan helal yemek sunan restoranlar da mevcuttur. Kore’de biraz alışveriş ve yemek yemenin tadını çıkarın!

Kore – Lotte World Mall

İşte tüm bunları yaşayabileceğiniz bazı alışveriş merkezleri:

  • Starfield COEX Mall
  • Lotte World Tower & Lotte World Mall
  • Times Square

3 – Gün henüz bitmedi: Hareketli gece hayatını görmeden olmaz!

Gün boyunca Kore’nin tüm güzelliğini ve cazibesini görmek zor. Ama neden kendinizi gündüz saatleriyle sınırlayasınız? Kore de bütün gece eğlenebileceğiniz bir yer. Çoğu yer çok geç saatlere kadar açık olduğu için sokaklar sabahın erken saatlerine kadar hareketlidir. Bir şehrin parıldayan nefes kesici gece manzarasını seyredebilir ya da doğrudan Kore’nin gece pazarlarından birine dalabilir ve yemek yiyebilirsiniz. “Geceleri etrafta dolaşmak tehlikeli değil mi?” diye sorabilirsiniz. Ama değil! Kore, dünyanın en iyi kamu güvenliği kayıtlarından birine sahiptir, bu nedenle seyahatiniz tüm gün ve bütün gece güvenle devam edebilir.

Kore – Busan
Kore – Night shops – Myeongdong

İşte gece yapabileceğiniz aktiviteler, gidebileceğiniz yerler:

  • Gece marketleri
  • 7/24 açık alışveriş merkezleri
  • Şehrin gece manzarasını görebileceğiniz en iyi noktalar: N-Seoul Tower, Lotte World Tower Seoul Sky
  • Ay ışığı turları
Kore’de ay ışığı turları

Özetleyecek olursak Mayıs ayında Güney Kore’ye gitmek için 10 nedeni şöyle sıralayabiliriz:

  1. Kore’de doğayı keşfetmek için harika bir zaman. Kiraz çiçeklerinin doğadaki ahengine şahit olmak.
  2. Yürüyüş ve trekking yapmak için yapılacaklar listesine eklenebilecek çok sayıda milli parkın olması.
  3. Çocuklarınızla birlikte çilek toplama, festivallere katılma, alışveriş merkezlerini keşfetme gibi keyifli aktiviteler yapmak.
  4. Konaklama yapmak ve şehirleri gezmek için en uygun tarih.
  5. Açık hava etkinliklerinin keyfini çıkarmak.
  6. Geleneksel ritüellere kucak açmak ve farklı kültürler görmek.
  7. Yüksek sezona göre daha hesaplı bir tatil yapmak.
  8. Geleneksel lezzetleri deneyimlemek.
  9. Kore’nin geleneksel ve sembolik ürünlerini / eşyalarını kendi el sanatınızla harmanlamak.
  10. Gece hayatının eğlencesine ve şehrin gece manzarasına tanık olmak.

Kaynak : Turizm Günlüğü

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu