Mizah Dönüştürücü, Gülmek Birleştiricidir… Neydi Olacağı Ekibi Yakın Doğu Koleji Öğrencileri ile Buluştu.

Sosyal medyada geniş bir izleyici kitlesine ulaşan ve Kıbrıslı Türklerin sosyal, kültürel yapısı ile ilişkilerinin mizah diliyle kısa filmler aracılığı ile aktarılan “Neydi Olacağı” platformu oyuncuları Yakın Doğu Koleji 12. sınıf öğrencileriyle bir araya geldiler.

Mehmet Ekin Vaiz, Ruhsan Ankay ve Pervin Yemen’den oluşan oyuncu grubu  gerçekleştirdikleri sohbette, Kıbrıslı Türklerin sosyal yapısının, sosyo-kültürel ilişkilerinin mizah diliyle yansıması olan kısa filmlerin oluşum süreçleri ile farklı deneyimleri öğrencilerle paylaştı.

Mehmet Ekin Vaiz, Gülşen Erçin ile birlikte yazdıkları ve yönettikleri kısa filmlerin halkın içinden, aileden, çevreden ve doğal karakterlerden oluştuğunu anlatırken,  Ayşe Aba, Nermin, Kenan Dayı, didişen gelin kaynana, evhamlı anne gibi tiplerin sosyal medyada, televizyonlarda yaşamın doğallığından esinlenerek senaryolaştığını belirtti.

Ruhsan Ankay’ın ve Pervin Yemen’in de öğrencilerle bu işe nasıl başladıkları ve neler yaşadıklarını aktarmasıyla kahkahaların havada uçuştuğu söyleyişide ekibin samimiyeti ve doğallığı herkesin takdirini topladı.

Mehmet Ekin Vaiz  “Neydi Olacağı” adıyla mizah dilini kullanarak yazdığı kısa filmlerinde siyaseti,  adadaki sosyal hayatı, aile yapısını, eğitimi ve her tür ikili ilişkiyi sorguluyor.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu