Naim Süleymanoğlu Hayatını Kaybetti!

Olimpiyat ve dünya şampiyonu eski milli halterci Naim Süleymanoğlu, tedavi gördüğü hastanede 50 yaşında yaşamını yitirdi.

Karaciğer naklinin ardından tedavisi Ataşehir Memorial Hastanesi’nde yoğun bakım ünitesinde süren Süleymanoğlu’nun hayatını kaybettiği belirtildi.

Süleymanoğlu, Siroza bağlı karaciğer yetmezliğine bağlı olarak 28 Eylül’den bu yana Memorial Ataşehir Hastanesi Yoğun Bakım Ünitesi’nde tedavi görüyordu. 6 Ekim’de gerçekleştirilen ameliyatla karaciğer nakli olan Süleymanoğlu, son olarak beyindeki kanama ve buna bağlı artan ödem nedeniyle 11 Kasım’da acil ameliyata alınmıştı.

Tedavi gördüğü hastanede 50 yaşında yaşamını yitiren eski milli sporcu Naim Süleymanoğlu, 9 yaşında başladığı halterde birçok olimpiyat ve dünya rekoruna imza attı.

Henüz 15 yaşındayken Brezilya’da düzenlenen Dünya Gençler Halter Şampiyonası’nda altın madalya kazanma başarısı gösteren Süleymanoğlu, 16 yaşında ise bu kez rekor kırarak şampiyonluğa ulaştı ve halter tarihinin en genç dünya şampiyonu unvanını elde etti.

Kariyeri süresince 3 olimpiyat altın madalyası, 7 dünya şampiyonluğu ve 6 Avrupa şampiyonluğu bulunan Naim Süleymanoğlu, 46 kez dünya rekoru kırda. Milli halterci ayrıca, 1984 yılında henüz 16 yaşındayken silkme kategorisinde vücut ağırlığının 3 katını kaldıran ikinci halterci olarak da tarihe geçti.

“Cep herkülü” lakaplı Naim Süleymanoğlu, 1984, 1985 ve 1986 yıllarında ise dünyada “yılın haltercisi” seçildi.

TÜRKİYE’YE İLTİCASI

Naim Süleymanoğlu, Bulgaristan’daki baskılardan kurtulmak ve Türkiye adına müsabakalara katılmak için 1986’da Avustralya’nın Melbourne şehrinde düzenlenen Dünya Halter Şampiyonası’nda Türkiye Büyükelçiliği’ne sığınarak Türkiye’ye iltica etti.

1993 Dünya Şampiyonası’nda 3 altın madalya kazanmasının yanı sıra, 2 de dünya rekoru kıran Süleymanoğlu, 1994’te Bulgaristan’da yapılan Avrupa Halter Şampiyonası’nda sadece 3 kaldırış yaparak, 3 dünya rekoru kırdı.

Çin’de yapılan Dünya Şampiyonası’nda ise sakatlığının devam etmesine karşın 3 altın madalya kazanan Naim Süleymanoğlu, 2000 yılında Uluslararası Halter Federasyonunun asbaşkanlığı görevine getirildi.

NAİM SÜLEYMANOĞLU’NUN CENAZESİ YARIN İSTANBUL’DA DEFNEDİLECEK

Olimpiyat ve dünya şampiyonu eski milli halterci Naim Süleymanoğlu’nun cenazesi yarın İstanbul’da toprağa verilecek.

İstanbul Valisi Vasip Şahin, Süleymanoğlu’nun vefat ettiği hastanede düzenlenen basın toplantısında, cenaze törenine ilişkin bilgi verdi.

Naim Süleymanoğlu’na Allah’tan rahmet, ailesine ve millete sabır dileyen Şahin, Süleymanoğlu için yarın öğle vakti Fatih Camisi’nde cenaze namazı kılınacağını belirtti. Şahin, Süleymanoğlu’nun cenazesinin Edirnekapı Mezarlığı’nda defnedileceğini bildirdi.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu