Özgürgün: “Haklılığımızın Duyurulmasında Gazetecilerin Rolü Çok Önemli”

Başbakan Hüseyin Özgürgün, Kıbrıs sorununda Kıbrıs Türk tarafının haklılığının dünyaya duyurulmasında gazetecilerin rolünün çok önemli olduğunu söyledi.

Özgürgün, Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Karaca ve Yönetim Kurulu üyelerini Cumhuriyet Meclisi Şeref Salonu’nda kabul etti.

KKTC’nin kuruluş yıl dönümü kutlamalarına katılmak ve 55’inci TGF Başkanlar Konseyi toplantısı için KKTC’de bulunan heyete, Dış Basın Birliği Başkanı Tahir Olcay Kıraç da eşlik etti.

ÖZGÜRGÜN: “GAZETECİLERİN ROLÜ ÖNEMLİ”

Başbakan Hüseyin Özgürgün kabulde yaptığı konuşmada, Kıbrıs sorununda Kıbrıs Türk tarafının haklılığının dünyaya duyurulmasında gazetecilerin rolünün çok önemli olduğunu söyledi.

Birçok anlaşma taslağına evet diyen “Kıbrıs Türk tarafının haklılığının anlaşılmak istenmediğinin” açıkça görülebildiğini ifade eden Özgürgün, Kıbrıs Türk halkının refahının yükseltilmesi için çalışmaların hızlandırılıp sürdürülmesi gerektiğini kaydetti.

KARACA: “ÖNEMLİ FIRSAT”

TGF Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Karaca, TGF Başkanlar Konseyi toplantısının, Türkiye’den gazetecilere Kıbrıs’ta yaşanan sorunları anlatmak açsından önemli bir de fırsat olacağını ifade etti.

KIRAÇ: “AMBARGOLARIN KALDIRILMASI İÇİN HERKESE CİDDİ GÖREVLER DÜŞER”

DBB Başkanı Tahir Olcay Kıraç ise Birliğin Kıbrıs Türk halkının haklı sesini duyurmak için önemli bir görev üstlendiğini, KKTC’nin kendi ayakları üzerinde durması ve KKTC’ye uygulanan ambargoların kaldırılmasında her kesime ciddi görevler düştüğünü söyledi.

Kıbrıs sorunuyla ilgili sürecin nasıl gelişebileceği konusunda, Başkanlar Konseyi kapsamında bir de bilgilendirme toplantısı tasarladıklarını kaydeden Kıraç, böyle bir toplantının Türkiye’de ortaya atılabilecek pek çok spekülasyonun önünü keseceğini ifade etti.

Görüşmede ziyaret anısına karşılıklı hediyeler sunuldu.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu