Polisin Asayiş Raporu Kabarık!

Polis Genel Müdürlüğü Basın Subaylığı’ndan yapılan açıklamada  ülke genelinde yaşanılan asayiş olaylarında ateşli silahtan uyuşturucuya,iş kazasından boğulmaya kadar birçok vaka gündeme düştü

Kanunsuz Uyuşturucu Madde Ve Ateşli Silah Tasarrufu         
Dün saat 21:00 sıralarında, Karaoğlanoğlu’nda bir araç park yerinde Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü ekiplerince gerçekleştirilen operasyon sonucu; B.E.(E-23)’nin tasarrufunda yaklaşık 5.5 gram ağırlığında “kokain” türü uyuşturucu olduğuna inanılan madde bulunarak emare olarak alındı. B.E tutuklanarak, yürütülen ileri soruşturmada, olayla bağlantısı olduğu tespit edilen S.D.(E-36) Girne’de tespit edilerek adı edilenin kullanımında bulunan araçta yapılan aramada ise bir adet av tüfeği bulunarak emare olarak alındı. Bahse konu şahıs ve konu araçta yolcu olarak bulunan M.E. (K-30) tutuklandı.

öte yandan, Karaoğlanoğlu’nda B.E. ve S.D’nin kalmakta oldukları ikametgahta yapılan aramada ise yaklaşık 1 gram ağırlığında “hintkeneviri” türü uyuşturucu olduğuna inanılan madde bulunarak emare olarak alındı. Yine olayla bağlantısı olduğuna inanılan K.U.(E-39) da tutuklandı. Polisin soruşturması devam ediyor.

Kanunsuz Patlayıcı Madde Tasarrufu
Polisten verilen bilgiye göre dün saat 23:00 sıralarında ise, Ercan Havalimanında,  O.B.(E-23)’nin valizinde polis tarafından yapılan aramada, bir adet 7.62 mm çapındaki canlı mermi bulunarak emare olarak alınmıştır. O.B. göz altına alındı.Polissin soruşturması devam ediyor.

Huzur Operasyonu
Polis dün gece huzur operasyonu gerçekleştirdi. Saat 20:30 – 02:00 saatleri arasında, Girne Polis Müdürlüğü sorumluluk sahasında asayiş ve trafik operasyonu kapsamında, bölgede faaliyet gösteren kumarhaneler, barlar, diskolar, alkollü içki satışı yapılan mekanlar kontrol edildi. Kumarhanelerde gerçekleştirilen denetimler sonucu kumarhaneye girmeleri ve bulunmaları yasak olan toplam sekiz kişi tespit edilirken, bir iş yerinin de kapama saatlerine riayet etmediği tespit edildi. Polis bahse konu şahıslar hakkında yasal işlem başlattı.

8 Araç Trafikten Men Edildi

Trafik ekiplerinin gerçekleştirdikleri denetimler sonucunda ise,  377 araç kontrol edildi ve suç işlediği tespit edilen 115 araç sürücüsü hakkında ileri işleme gidildi. Çeşitli suçlardan dolayı sekiz araç ise trafikten men edilmiştir.

Dün akşam 18:00-21:00 saatleri arasında ise, Güzelyurt Polis Müdürlüğü sorumluluk sahası içerisinde, asayiş ve trafik operasyonu düzenlendi. Operasyon kapsamında bölgede faaliyet gösteren kahvehaneler, bet ofisleri, gece kulüpleri ve alkollü içki satışı yapılan mekanlar kontrol edildi.

Trafik ekiplerinin gerçekleştirdikleri denetimler sonucu 161 araç kontrol edilmiş ve suç işlediği tespit edilen 45 araç sürücüsü hakkında ileri işleme gidilmiştir.

İş Kazası
Dün saat 14:00 sıralarında, Hamitköy’de Oduncu Sokak üzerinde, yapımı devam eden bir inşaatta çalışmakta olan Nematılla KUDRATOV (E-49),  binanın orta kısmında bulunan çöp atmak için hazırlanan üstü kapalı yerden yaklaşık 2,5 metreden düşerek yaralandı. KUDRATOV kaldırıldığı Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesinde yapılan tedavisini müteakip sağ ayağında ve belinde kırık tespiti ile ortopedi servisinde müşahede altına alındı.Polisin olayla ilgili Soruşturması sürüyor.

4 Yaşındaki Çocuk Denize Düştü
Dün Girne’de Karakum Halk Plajında, Bülent KÜÇÜK (E-4) deniz kıyısında oynadığı sırada suya düşerek bol miktarda su yutması sonucu boğulma tehlikesi geçirdi. Küçük kaldırıldığı Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi yoğun bakım servisinde müşahede altına alındı. Soruşturma devam ediyor..

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu