Rusya’dan Charter Uçuşları İçin Karamsar Tahmin

Rusya, 1 Ağustos’tan itibaren yurt dışı uçuşlarına kademeli olarak başlamanın hazırlıklarını yaparken, turizm sektörü açısından çok önemli bir soru da gündemin ilk sırasında…

“Tarifeli uçuşlar 1 Ağustos’tan itibaren başlayabilir. Ama asıl yoğun turizm hareketini sağlayacak olan charter uçuşlarının başlamasına bu tarihe kadar izin verilecek mi?”

Bazı şirketler “hemen” Türkiye’ye charter’lara başlamak için beklerken; Rusya’dan bu konuda “ihtiyatlı kötümser” bir değerlendirme geldi.

Turkrus.com’un aktardığı habere göre Rusya turizm sektöründen bir kaynak, “Yasak kalkarsa 1 Ağustos’ta Türkiye’ye tarifeli uçuşlar hemen başlar. Ama charter için aynısını söylemek zor. Charter’ler Eylül ayını bulur. Yaz sonuna kadar charter seferlerinin eski yoğunluğu bulabileceğini söylemek zor” diye konuştu.

Aynı kaynak, yasak kalktıktan sonra hazırlıkların en az birkaç hafta süreceğini söyledi.

Bu arada Tourdom sitesi, Türk Hava Yolları’nın Moskova, St. Petersburg, Rostov na Donu, Kransodar, Kazan ve Soçi’ye uçmak istediğini, Rus tarafındın ilk üç şehre izin vermeye yanaştığını, son üç şehrin yerine Yekaterinburg, Novosibirsk ve Vladivostok’u önerdiğini iddia etti.

Türk tarafını uçakları doldurma, Rus yetkililerin ise bölgelerde coronavirus salgınının durumunu gözettikleri iddia edildi. Bu konuda müzakerelerin sürdüğü ve 1 Ağustos’ta uçuşlara başlanmasının beklendiği belirtiliyor.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu