Rusya’nın Türkiye’ye Uçuş Yasağı Sezonu Nasıl Etkileyecek?

Rusya Federal Sivil Havacılık Kurumu Rosaviatsiya’nın 1 Nisan’dan itibaren Türkiye ve İngiltere’yi hariç tuttuğu uçuşlara başlama kararı bu yaz Türkiye’ye Rus turist akınını azaltabilir.

Rusya yarın Voronej, Barnaul, Orenburg, Kaluga, Krasnodar, Nalçik, Soçi, Yujno-Sahalinsk, Volgograd, Belgorod, Lipetsk, Tümen ve Saratov havalimanlarından uçuşlara başlayacak. Fakat Türkiye ve İngiltere’nin bu karar dışında tutulması sektörde endişe yarattı.

“Ayrımcılık tuhaf görünüyor!”

Rusya Seyahat Endüstrisi Birliği (RST) basın sekreteri Irina Tyurina, konuyla ilgili “Uluslararası uçuşlara verilen izin konusunda yapılan ayrımcılık tuhaf görünüyor” açıklamasında bulundu.

Irina Tyurina, uçuşların yasak olduğu bölgeler arasında oldukça büyük ve zengin şehriler Krasnodar, Soçi, Tümen ve Volgograd’ın da olduğunu, her yıl bu şehirlerden Türkiye’ye büyük rağbet yaşandığını, yasağın turizm sektörünü etkileyeceğini de söyledi.

Sadece 21 uçuş noktası 

Rusya Tur Operatörleri Birliği (ATOR), yaz sezonu için Türkiye’ye direkt uçuş yapılabilecek Rus şehirleri sayısının 21 kalkış noktası ile sınırlı olduğunu açıkladı.

Putin: Rusya diğer ülkelere göre daha güvenli

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin de “Şu anda ülkemizdeki durum, turistlerimizin ziyaret etmeyi sevdiği birçok ülkeden çok daha iyi. Üstelik ülkemizde gezip görülecek çok şey var” ifadesini kullanarak iç turizme dikkat çekti.

Kaynak : Turizm Günlüğü

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu