Sağlık Bakanlığı Acil Çağrı Yapmaya Hazırlanıyor

Sağlık Bakanlığı son günlerdeki vaka artışı sonrası kapasitesi zorlanmaya başlayan sistemi rahatlatmak için acil çağrı yapmaya hazırlanıyor.

Tüm dünyada tarifi imkansız yaralar açan Koronavirüs salgını, KKTC’de başta sağlık olmak üzere aynı etkiyi gösteriyor. Son haftalarda yerel vakalarda görülen artışlar, bugünden itibaren Lefkoşa ve Girne bölgelerinde uygulanmaya başlanan karantina tedbirleriyle birlikte kritik bir döneme girdi.

Tüm ülkeyi durma noktasına getiren salgın, sağlık sistemini de olumsuz etkilerken, son günlerdeki artışlarla birlikte sistemin kapasitesi zorlanmaya başladı.

Kıbrıs Postası’nın Sağlık Bakanlığına yakın çevrelerden edindiği bilgilere göre, bakanlığın tavsiyeleriyle birlikte hükümetin tüm ülke genelinde daha radikal adımlar atması gündemde. Buna göre ilerleyen 24 saat içerisinde tüm ülkeyi kapama yönünde adımlar da dahil düşünülen ek tedbirlerin yanı sıra, hastanelerin yükünün azaltılması için de formüller aranıyor.

Alınan bilgiye göre, ülkedeki hemşirelik istihdam sınavlarının da ertelenmesi sonrası, bakanlık, emekli olmuş ama çalışabilecek durumda olan doktor ve diğer sağlık çalışlanlarına da göreve dönmeleri için çağrıda bulunmaya hazırlanıyor.

Ayrıca ülkede ikamet izni ile kalanlar arasında bulunan sağlık çalışanlarının yanı sıra yine ülkedeki tıp bölümlerinde okuyan son sınıf öğrencilerinin de göreve çağrılabileceği belirtiliyor.

Sağlık Bakanlığının gelinen noktanın kritikliği açısından başta ekonomik örgütler olmak üzere tüm toplumu genel seferberliğe çağırmayı düşündüğü de gelen bilgiler arasında.

Kaynak : Kıbrıs Postası

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu