Sakin Şehir Lefke Sizi Çağırıyor

Lefke Turizm Derneği ve Lefke Belediyesi işbirliği ile her yıl geleneksel olarak düzenlenen  Lefke Hurma Festivali’nin yedincisi, 30 Ekim Pazar günü “ Sakin Şehir Lefke Sizi Çağırıyor ‘’ sloganı ile gerçekleştiriliyor.

Dernekten yapılan açıklamaya göre, “Lefke Bandabuliyasında” saat 10:00–19:00 saatleri arasında yapılacak festival, Lefke’nin ana ürünlerinden biri olan hurma ürününün tanıtılması, üreticilerinin desteklenmesi ve Kıbrıs kültürünü tanıtmak ve yaşatmak amacıyla düzenleniyor.

1477552559

Festival kapsamında, LAÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi ‘’Meme Kanseri Farkındalık Yürüyüşü’’, saat 09.30’da Bölge okullarının katılımı ile kortej yürüyüşü, Cittaslow  (sakin şehir) Lefke Tanıtımı, Bir Hurma Da Sen Kurtar Tanıtım Projesi, Hurmacıların Hurma ağaçlarına tırmanma gösterileri, Rehber eşliğinde Adım Adım Lefke Tanıtım Turu, En Güzel Hurma Yarışması, halk dansları gösterileri, genç yetenekler konseri, el sanatları köşesi ve kültüre uygun yerel standlar yer alacak.

Festivalin açılışı Lefke Belediye Başkanı Aziz Kaya ile birlikte hurma üreticileri ve Lefke’nin eski kalecisi ‘’ Hurma Kemal’’ lakabı ile bilinen Kemal Ufuk tarafından yapılacak.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu