Savaşan: Öğretmenlerin Hizmetleri Hiçbir Zaman Bitmez!

Öğretmenler günü nedeniyle mesaj yayınlayan Sağlık Turizmi Konseyi Başkanı Dr. Ahmet Savaşan Millet Mekteplerinin Başöğretmenliğini kabul ettiği günün 91. yıldönümünde; Mustafa Kemal Atatürk’ün yolunu takip ederek güzel vatanımızın insanlarını, özveri ile yetiştiren öğretmenlerin, yetişmesine katkıda bulundukları öğrencileri vasıtasıyla ülkeye ve topluma hizmetlerinin hiçbir zaman bitmeyeceğine vurgu yaptı.

Çağımız öğretmenlere çok daha büyük sorumluluk yükledi…

Atatürk’ün “ordularımızın kazandığı zafer, sizin eğitim ordularınız için yol açtı. Gerçek zaferi siz, öğretmenler kazanacaksınız. Bunu başaracağınızdan kuşkum yoktur” sözleri ile gerçek zaferin ancak eğitimle mümkün olduğunu ifade ettiğine dikkat çeken savaşan, “bir ülkede icra edilen mesleklerin kalitesi, o ülkedeki öğretmenlerin güçlü ve nitelikli oluşuna bağlıdır. Özellikle günümüz dünyasında küreselleşmeyle birlikte oluşan rekabet ortamı, üstün niteliklere sahip insan yetiştirme ihtiyacını hayati konuma getirmiştir. Bu da öğretmenlerimize çok daha büyük bir sorumluluk yüklemiştir” dedi.

Gelecek nesiller yarınlara daha güvenle bakacak…

Eğitimin ve öğretimin süreklilik arz eden evrensel bir uğraş olduğunun altını çizen Ahmet Savaşan, “öğretmenlik bilgi, tecrübe ve irfanla yeni nesli geleceğe hazırlayan kutsal bir meslektir. Bilgiyi öğretmek, ona biçim verip yararlı hale getirmek herkesin yapabileceği bir iş değildir. Bu yönüyle öğretmenler eğitim sisteminin temelini oluşturmaktadırlar. Bu sürece rehber olarak yön veren, insanlık tarihinin bilinen en kadim ve ölümsüz mesleğini icra eden öğretmenlerimiz, önüne çıkan tüm zorluklara rağmen yolundan sapmadan, yeni yollar açarak ilerleyen ve böylece geleceği inşa eden gönül neferleridir. Bu nedenle öğretmenlik mesleği kutsal olduğu kadar, mesuliyeti ağır bir meslektir. Öğretmenlerimiz, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin aydınlık geleceğinin teminatı olan çocukları; milli ve manevi değerlerine bağlı, aklını kullanıp sorun çözebilen, kendini gerçekleştirebilen, özgün ve yeni görüşler oluşturup eleştirel ve yaratıcı düşünebilen, üstün niteliklere sahip bireyler olarak geleceğe en iyi şekilde hazırlamak için fedakarca çalışmaktadırlar. Öğretmenlerimizin verdiği bu fedakarlıkların sonucunda, ülkemizin çağdaş uygarlık düzeyine ulaşacağına ve gelecek nesillerimizin yarınlara daha güvenle bakabileceğine yürekten inanıyorum” ifadelerini kullandı.

Öğretmenler genç nesillerimizin yolunu aydınlatıyor…

Öğretmenlik mesleğine kendini adayarak, istikbalimizin teminatı olan genç nesillerimizin yolunu aydınlatan, yıllarca ülkemizin her köşesinde hiç bir şekilde yılmadan, yorulmadan bu kutsal görevi yerine getiren ve özveriyle çalışan tüm öğretmenlerimiz ile bilimin ışığında çağdaş bir dünya için çalışan ve daima ileriyi hedefleyen üniversitelerimizdeki bütün öğretim elemanlarının 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü yürekten kutluyorum. Başta Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ebediyete irtihal etmiş kıymetli öğretmenlerimizi de rahmet ve minnetle anıyorum” dedi.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu