Sibel Siber; “Eczacılar Birliğinin Ortaya Koyduğu Çabayı Takdirle Karşılıyorum”

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, Cevher Cem Süzal Başkanlığındaki Kıbrıs Türk Eczacılar Birliği Yönetim Kurulunu kabul etti.

Birlik Başkanı Cevher Cem Süzal kabulde yaptığı konuşmada 14 Mayıs Eczacılık günü etkinlikleri kapsamında ziyaret gerçekleştirmek istediklerini belirterek, eczacılığın tüm dünyada saygın bir meslek olduğunu ve bu saygınlığın korunması amacıyla bütün dünyada önlemler alındığını ifade etti.

Ülkeye bakıldığında eczacılık sektörünün yaşadığı sıkıntılar olduğunu belirten Süzal, nufusa ve mesafeye göre yasal düzenlemeleri içeren tüzüğün geri çekildiğini anımsatttı ve eczacıların rekabet ortamına sokulmasının halk sağlığı için olumsuz etkileri olacağını belirtti.

Ülkeye uygun olarak Genel Sağlık Sigortası oluşması beklentisi içerisinde olduklarını vurgulayan Süzal, Birlik olarak arzularının halka, bütün gelişmiş ülkelerde olduğu gibi çağdaş sağlık hizmeti verilmesi olduğunu söyledi.

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber

Başkan Sibel Siber de kabuldeki konuşmasında, eczacılar gününü kutlayarak mesleğin daha kaliteli ortamda sunulması için Birliğin ortaya koyduğu çabayı takdirle karşıladıklarını belirtti.

Hangi meslek grubunda ne kadar ihtiyaç olduğunun belirlenip o meslek grubuna göre çalışma yapılması konusunda daha etkin çalışmalar yapılmasının önemine değinen Siber, meslek seçerken öğrencilere gönül rahatlığı ile görevlerini yapabilecek ortam sunulması gerektiğini söyledi.

Siber, geçmiş dönemlerde de eczacıların yaşadığı sıkıntıların sık sık dile getirildiğini anımsatarak Birliğin hükümet ile de kuracağı temaslar ile sorunların giderilmesi yönünde adım atılmasını diledi.

Atılan her bir adımın küçük görülse bile olumlu yansıyacağını ifade eden Siber : “Ülke olarak olumlu adımlara ihtiyacımız var” dedi.

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu