SON DAKİKA… Rusya Büyükelçisi’ne Saldırı

Rusya’nın Ankara Büyükelçisi’ne silahlı saldırı gerçekleştirildi. Rusya’nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov’a Silahlı saldırıda ağır yaralandığı ve özel bir hastaneye kaldırıldığı gelen bilgiler arasında.

Ankara Çağdaş sanatlar galerisindeki bir resim sergisi açılışında konuşma yapmak üzere kürsüye yöneldiği anda saldırganın silahını ateşlediği, ve şu sıralarda içerde rehine almanın da sözkonusu olduğu ve çatışmanın devam ettiği elimize ulaşan son bilgiler arasında yer alıyor…

“Saldırgan Girdiği Çatışmada Vuruldu mu? Yakalandı mı ?

Son gelen bilgiye göre, sahte bir kimlikle Çağdaş Sanatlar Merkezine giren saldırgan’ın Rusya Büyükelçisini vurduktan sonra Özel Harekat’ın yaptığı bir operasyonla ölü olarak ele geçirildiği bir başka ihtimalin ise canlı olarak ele geçirildiği iddiaa ediliyor

Polis Telsizlerinden gelen mesaj “gereği yapıldı” bu sözler olay yerinde bulunan ahaber muhabirinin söylemine göre saldırganın vurulduğu yönünde iddia ediliyor…

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Ankara Emniyet Müdürü’nün olay yerine gittikleride gelen bilgiler arasında

YAYIN YASAĞI GETİRİLDİ

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu, Rusya’nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov’un saldırıya uğramasına ilişkin Başbakanlık tarafından geçici yayın kısıtlaması getirildiğini duyurdu.

Rusya Devlet duması güvenlik komitesi başkanı Leonid Slutskiy,Ankara ‘da Rusya Büyükelçisine düzenlenen saldırının Türk-Rus ilişkilerini etkilemeyeceğini vurguladı.

Saldırgan daha çok Halep’le ilgili şeyler söyledi. Sonra insanların dışarı çıkmasını istedi. İnsanlar dışarı çıkarken birkaç el daha ateş etti büyükelçinin bedenine. Sanırım o esnada bir mermide davetlilerden birinin ayağına geldi. İçeride yaklaşık 100 kişi vardı davetli olarak tamamını boşalttı. İnsanlar kaçarken büyükelçiye birkaç el daha ateş etti”.

Çağdaş Sanatlar Merkezi’nin güvenlik görevlileri ise saldırganın içeriye polis olduğunu söyleyip girdiği bilgisini paylaştı.
 

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu