TELSİM- FODER Fotoğraf Yarışmasında, Yakın Doğu Koleji’ne 1.’lik ve 2’ncilik Geldi

Yakın Doğu Koleji Ortaokul Fotoğrafçılık Kulübü, Telsim-FODER işbirliğinde organize edilen, ilkokul ve ortaokullar arası “Çocuk Gözüyle Kıbrıs’ta Su ve Yaşam” konulu fotoğraf yarışmasında, 1’incilik ve 2’ncilik ödüllerini kazandı.  Yakın Doğu Koleji öğrencileri yarışmada ayrıca 21 sergilemeye de hak kazandı.

Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla ilişkiler Müdürlüğü’nden verilen bilgiye göre, fotoğraf makinesi veya cep telefonu ile farklı fotoğraf teknikleri kullanılmak suretiyle; denizi yansıtan karelerden boşa akan su kaynaklarına, yerdeki minik bir su birikintisinden kahvenin yanında gelen bir bardak suya varıncaya dek, Kıbrıs’ta suyun hayat kaynağı olduğunu fotoğraf karelerine yansıtmak; suyu ve hayatı buluşturan en etkileyici fotoğrafları sanatseverlerle buluşturmayı hedefleyen yarışmaya; 61 ilkokul öğrencisi 204 fotoğrafla, 21 ortaokul öğrencisinin ise 80 fotoğrafla katıldığı belirtildi.

Yapılan jüri değerlendirmesi sonucunda, Yakın Doğu Koleji 7’nci sınıf öğrencisi Berk Gözütok 1’ncilik ödülünün,  Gülin Erbilen ise 2’ncilik ödülünün sahibi oldu.

Yarışmada, Ata Hüseyin Kasapoğlu, Bilal Taha Koç, Deniz Tokay Kerem, Efe Can Çiçek, Eren Alaoğlu, Ersoy Ata Baki, Güler Özaydan, Halil Betmezoğlu, Mehmet Zaim, Sayra Gülmezer, Yağmur Doğasal’ın toplamda 21 fotoğrafı sergilenmeye hak kazandı.

“Yaratıcı Düşünceyi Desteklemek Önemli…”

Fotoğrafçılık Kulübü sorumlu öğretmeni ve aynı zamanda fotoğraf sanatçısı olan Duyal Tüzün, büyük bir özveri ile hazırlandıkları yarışmada ödüle ve sergilemeye layık görülmekten dolayı mutluluk duyduklarını belirtti.

Tüzün, çocukların, merak, araştırma duygularını geliştirmek, bireysellik hislerini artırmak ve görerek öğrenmelerini sağlanması amaçlanan yarışma sayesinde, fotoğraf çekmeyi seven çocukların, teknik açıdan bilgilerinin artması, kadraj ve kompozisyon açısından kendilerini geliştirtmesine imkan tanıdığını söyledi.

Başarılı bir akademik yıl geçirdiklerini dile getiren sorumlu öğretmen Duyal Tüzün, “Fotoğraf eğitimleri ile çocukların zihinsel, duygusal, sosyal ve bedensel gelişimine katkıda bulunmak ayrıca fotoğraf sanatını ile sevgisini birçok kesime ve çocuklara aşılamak istiyoruz. Bunun için çalışmalarımıza devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu