Turizmciler Centro Westside By Rotana Istanbul’da Buluştu

İstanbul Turizm Derneği, turizm basın mensuplarına yönelik olarak, Centro Westside by Rotana Istanbul’da 2020 yılına veda yemeği düzenledi. Yemekte Covid-19’a karşı hijyenik önlemler alınarak sosyal mesafe kuralları tatbik edildi.

ISTAA Yönetim Kurulu Başkanı Yalçın Aydın, yemek sırasındaki konuşmasında, zorlu geçen 2020 yılının ardından, 2021 yılına umutla girerek bu yılın camiamız için hayırlı bir yıl olması temennisini dile getirdi.

Emre Güllüer’in ev sahipliğinde gerçekleşen yemekli toplantıya ISTTA Yönetim Kurulu Başkanı Yalçın Aydın, TravelShop Turkey Genel Müdürü Murtaza Kalender, Levni Hotels & SPA Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Karacabay, OldCity Otelciler Platformu Başkanı Tarkan Akyüz, Oligark İstanbul Sahibi Zeynel Kılıç, TravelShop Turkey Operasyon Müdürü Ayhan Kalender, Sim Hotel İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Önder Duruçay, Kıdan A.Ş. Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Lionel Hotel Genel Müdürü Engin Kıdan, Lionel Hotel İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Demet Kıdan Uğur katıldı.

Yalçın Aydın, 2020 yılı turizm basını emekçileri içinde zor geçti

2020 yılında basın emekçi kardeşlerimizin çok yorulduğu ve oldukça etkilendiğini belirten Aydın, bir nebze olsun turizm basını üyelerine bir moral ve motivasyon fırsatı sunmaya çalıştığımız bu yemeğe teşrif etmelerinden ötürü minnettarlığını dile getirirken kendilerine mutlu ve başarılı bir 2021 yılı diledi.

Yalçın Aydın, 2021 için de güzel projeler yapacaklarını belirtirken, bunlardan birine dair bilgiler verdi. Nitekim 22-25 Mart 2021 tarihleri arasında TravelShop Turkey ile işbirliği içinde İstanbul’da düzenlenecek Luxury MICE etkinliği ve akabinde de dünyanın en prestijli derneklerinden IADWP’nin yıllık geleneksel etkinliği de 6-9 Eylül arasında gerçekleşecek olup bu etkinlik de Düğün Organizasyonları ve Romantik Seyahat Segmentinin öncülerini Türkiye’de bir araya getirecek.

“TGA’a da biriken fonu tanıtıma harcamalıyız”

Aydın, “Bu kriz bütün dünyayı etkileyen bütün dünyanın kapılarını kapatan bir kriz oldu. Hep beraber topyekûn mücadele edeceğiz ve 2021 yılı hepimiz için hayırlı bir sene olacak. Turizmcilerden kesilen ve TGA’a da biriken fonu; turizm adına gidilmeyen pazarlara gitmek, turizm çeşitlerimizi arttırmak ve Karadeniz gibi bazı destinasyonlarımızı mevcut tek turist profilinden kurtarmak için yapılacak kampanyalara harcamalıyız” dedi.

Emre Güllüler, Ramazan ayından sonra bir hareketlenme bekliyoruz

Bu yemeğe ev sahipliği yapan Centro Westside by Rotana Istanbul Hotel Genel Müdürü Emre Güllüel, basın mensuplarına hitaben, hem ISTTA yetkilileri hem de Turizm Basını emekçilerini otelinde misafir etmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Güllüler, 2021’i öngörmek çok güç. Bundan sonraki süreç bilinmezliklerle dolu olsa da umutlu olmakta fayda var. 2021 için bütçemizi planlarken altıncı ayda hareketliliğin başlayacağını öngördük. İstanbul’un en büyük pazarı Orta Doğu pazarından bu yönde sinyaller alıyoruz. Suudi Arabistanlı turistler İstanbul’a gelmek için hazır bekliyorlar. Pandeminin geçmesi ya da kontrol altına alınması ile birlikte ramazan ayının şu anki mevcut durumumuzdan daha iyi geçeceği bir gerçek. Biz turizmciler bu konuda ümitli ve pozitif olmak zorundayız” dedi.

Kalender, Her zaman olduğu gibi pozitif düşünüyorum ve umutluyum

ISTAA Yönetim Kurulu Üyesi ve TravelShop Turkey seyahat acentesinin Kurucusu ve Yöneticisi Murtaza Kalender de konuşmasında şunlara değindi: Pandemi süreci boyunca 14 etkinlik düzenledik. Bu etkinliklerde dünya turizmin ve turizmcilerin nabzını tutmaya çalıştık. 2021 yılının gidişatını aşının performansı ve kurallara uymanız neticesinde elde edilecek sonuçların belirleyeceğini belirtti.

Katılımcılar yeni yılın tüm turizm camiasına hayırlı ve uğurlu olmasını temennisiyle konuşmalarını sonlandırdı.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu