“Türkiye fiyat artışına rağmen lider olacak ama payı azalacak”

Rusya pazarında Türkiye’nin mayısı satışlarının beklendiği gibi gitmemesinin nedenleri tartışılıyor.

Rusya Tur Operatörleri Birliği (ATOR) Başkan Yardımcısı Artur Muradyan, Türkiye satışlarının beklendiği gibi gitmemesinin büyük oranda artan fiyatlardan kaynaklandığını, ancak artan fiyatlara rağmen Türkiye’nin pazarında lider arasında olacağını belirterek Türkiye satışlarının mayısında beklenenin gerisinde olması ile ilgili olarak da şunları söyledi:

“Mayıs tatili için Türkiye’de rekor bir rezervasyon hacmi bekleniyordu. Buna bağlı olarak hem otelciler hem de taşıyıcılar fiyatları artırdı. Ancak yabancı para birimlerindeki yükselişin de etkisiyle bekleyişe geçti.

Yaz için Türkiye’ye çok sayıda uçuş programlanmıştı. Ama bu lansmanları gerçekleşmedi. Talebin düşük olması nedeniyle havayolları Türkiye’ye uçuş sayısını gözden geçirmek ve optimize etmek zorunda kaldı.

Mayısında Türkiye satışlarının beklenenin gerisinde kalmasının nedeni fiyatların yükselmesidir. Türkiye’deki bazı oteller bu yıl fiyatları yüzde 50’ye varan oranlarda artırdı.

Maldivler’deki oteller Türkiye’deki benzer otellerden daha ucuz.

Buna rağmen Türkiye, yaz satışlarının liderleri arasında yer alacak. Bu arada başta Birleşik Arap Emirlikleri, Tayland ve Maldivler olmak üzere Asya destinasyonlarının’dan aldığı pay artacak

Bu arada başta Birleşik Arap Emirlikleri, Tayland ve Maldivler olmak üzere Asya destinasyonlarının’dan aldığı pay artacak, dolayısıyla Türkiye’nin Pazar payı azalacak.”

Gürcistan alternatif destinasyon oluyor

Öte yandan ATOR Başkan Yardımcısı Artur Muradyan, Rus tatilcilerin tercih ettiği, Tayland ve Dubai’ye şimdi de Gürcistan’ın eklendiğini söyledi.

“Gürcistan diğer destinasyonlardan farklı olarak yıl boyunca operasyon yapılabilecek bir destinasyondur. Bu özelliği ile Gürcistan, Doğu Avrupa’ya iyi bir alternatiftir” dedi.

Kaynak
Turizm Gazetesi

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu