Ukrayna’dan Transit Geçişler İçin Yeni Karar…

Ukrayna hükümeti, yabancıların ülke topraklarından kendilerini tecrit etmeden geçmelerine izin verdi. Karar, 20 Eylül’den itibaren yürürlüğe girecek.

Alınan bu karar üçüncü ülkelere geçiş için Ukrayna’ya girerken, aşılanmamış yabancıların kendi kendine izolasyonu kontrol etmek için Vdoma uygulamasını yüklemeleri gerekmeyecekleri anlamına geliyor.

Transit geçiş sırasında Ukrayna’da kalma süresi 48 saati geçmemelidir. Ülkeye girerken, bir yabancının 2 gün içinde Ukrayna’dan ayrıldığını onaylayan bir belge göstermesi gerekecektir.

Yeni kurallar, yabancıları zorunlu sağlık sigortasından ve koronavirüs aşı sertifikasından, PCR veya antijen testi sertifikasından muaf tutmuyor. Bu belgeler bulunmuyorsa sınır muhafızları Ukrayna’ya girişi reddedebilir.

Yalnızca 12 yaşından küçük çocuklar bu belgeleri sağlamaktan muaftır.

Ukrayna, Dünya Sağlık Örgütü tarafından acil kullanım için onaylanmış herhangi bir aşı ile en az bir doz aşıyı kabul etmektedir.

Test süresi ise 72 saat geçerlidir. Ukrayna sınırını geçerken geçerli olmalı ve sonucun negatif olduğu bilgisini içermelidir. Bu, kişinin hasta olmadığını doğrular.

Kaynak : Turizm Günlüğü

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu