Ünlü İsimlerin Twıtter Hesaplarına Siber Saldırı

Siyasetçilerden iş insanlarına kadar birçok ünlü ismin Twitter hesabı, kimliği belirsiz bilgisayar korsanlarınca ele geçirildi.

Twitter hesabı ele geçirilen arasında eski ABD Başkanı Barack Obama, Demokrat Başkan Adayı Joe Biden, Amazon’un Üst Yönetici Jeff Bezos, Microsoft’un kurucusu Bill Gates, Tesla’nın Üst Yöneticisi Elon Musk, milyarder iş adamı Michael Bloomberg ve rap şarkıcısı Kanye West gibi isimler yer aldı.

Söz konusu ünlü isimlerin yanı sıra Apple ve Uber gibi şirketlerin sosyal medya hesapları da ele geçirildi.

“TWITTER’DAKI HESAPLARI ETKİLEYEN GÜVENLİK OLAYININ FARKINDAYIZ”

Ele geçirilen hesaplardan yapılan paylaşımlarda anonim bir Bitcoin adresinin bilgisi verilerek söz konusu adrese para gönderilmesi istendi. Bu paylaşımların birçoğunda, belirtilen Bitcoin adresine gönderilen her 1000 dolar için 2 bin dolarlık ödeme yapılacağı kaydedildi.

Bu olayın ardından Twitter, destek hesabından konuya ilişkin kısa bir açıklama yaptı. Açıklamada, “Twitter’daki hesapları etkileyen güvenlik olayının farkındayız. Soruşturuyoruz ve düzeltmek için adımlar atıyoruz. Herkesi kısa süre içinde bilgilendireceğiz.” ifadesi kullanıldı.

Ele geçerilen Twitter hesaplarından yapılan paylaşımlar ise kısa sürede silindi.

Saldırının boyutu henüz bilinmiyor, ancak onaylı hesapların ele geçirilmesi Twitter’da bir güvenlik boşluğu olup olmadığını sorusunu tartışmaya açtı. Twitter hesabından dün akşam bir açıklama yapan Twitter yöneticisi Jack Dorsey, saldırının mümkün olan en kısa sürede açıklığa kavuşturulacağını söyledi.

Olayın nasıl gerçekleştiğine ilişkin daha fazla bilgi sahibi olduklarında kamuoyunu ayrıntılı olarak bilgilendireceklerini ifade eden Dorsey, “Yaşananlardan dolayı çok üzgünüz. Bu, Twitter için zor bir gün” dedi.

SALDIRININ BOYUTU BÜYÜK

Twitter’da ilk kez bu kadar kapsamlı bir siber saldırı meydana geldi. Daha önce çok sayıda ünlünün hesabı benzer şekilde aynı anda hacklenmemişti. Yaşanan siber saldırnın öncekilerden bir diğer farkı da bu kez Twitter hesaplarının bağlı olduğu cep telefonu uygulamasının kullanılması olduğu belirtiliyor.

Tanınmış isimler, “iki faktörlü kimlik doğrulama” olarak adlandırılan karmaşık bir şifreleme ile onaylı hesaplarını koruyabiliyor. Bu sistemde yeni bir cihazdan Twitter hesabına girilmek istendiğinde kullanıcıya ek olarak yeni bir şifre gönderiliyor.

Yaklaşık bir yıl önce Twitter Yönetim Kurulu Başkanı Jack Dorsey’in de hesabı hacklenmiş ve bu olayın ardından Twitter’daki güvenlik önlemleri artırılmıştı. Bu saldırı sonrası şirket, sistemin hacklenmediğini, Dorsey’in cep telefonundaki servis sağlayıcıdan kaynaklı bir güvenlik boşluğu olduğunu açıklamıştı.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu