Verheugen, Can Dündar’a Ders Verdi

Almanya’da düzenlenen Türkiye aleyhtarı bir televizyon programına katılan Can Dündar’ın iftiralarına eski AB komisyon Başkan Yardımcısı Verheugen, tepki gösterdi. Yaşananlardan Avrupa’yı sorumlu tutan Verheugen, söylediği sözlerle Dündar’ı rezil etti.

Türkiye karşıtı bir televizyon programına katılan Can Dündar, beklemediği bir tepkiyle karşılaştı. Yalan yanlış bilgilerle Türkiye’ye iftira atan Can Dündar’a cevap Alman konuk Verheugen’dan geldi.

Eski Avrupa Komisyonu Başkan Yardımcısı Günter Verheugen, “Türkiye’yi AB’ye yakınlaştıralım diye Almanya olarak biz rapor ettik. Ben o yıllarda Başbakan olan Erdoğan’ı her aradığımda “Türkiye olarak demokratikleşme alanında daha neler yapabiliriz” diye sorardı. Ben de çeşitli önerilerde bulunurdum. Erdoğan, benim önerdiğim tüm demokratikleşme çabalarımı yerine getirdi” dedi.

Verheugen’ın sözlerine karşı çıkan ilk isim Can Dündar oldu. Dündar’ın söylediklerine aldırmayan Verheugen, “Soruyorum değişen nedir? Türkiye mi değişti? Biz de mi bir şey var? Şimdi Erdoğan için diktatör diyoruz. Çok yanlış ve hatalıyız ve bir an önce bu hatadan dönmeliyiz” dedi.

Programın amacı Türkiye’yi kötülemekti ve Verheugen bu amaca hizmet etmedi. Bunu gören Hristiyan Demokrat Birlik Partisi Genel Başkan Yardımcısı Laschet , Verheugen’in sözlerine karşı çıkan bir diğer oldu. Verheugen’ın eleştirileri bununla sınırlı kalmadı.

Türk Bakanlarının Almanya’da konuşturulmamasının da hatalı olduğunu ifade eden Verheugen, “Almanya’da 4 milyondan fazla Türk yaşıyor. Bu insanların elbette bilgi alma hakkı var.Elbette Cumhurbaşkanı Ve Başbakan’ın gelmesi ve konuşması normaldir” dedi.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu