Vizesiz ülkeler güncel liste 2020 – Türk vatandaşlarından vize istemeyen ülkeler

Corona virüs salgını tüm dünyayı olduğu gibi turizm sektörünü de olumsuz etkiledi. 'Evde Kal' bize gezmeyi özletti. Sektörün en büyük paydaşları olan gezginler evlerinde corona virüs salgını sonrasında gezilecek yerleri şimdiden araştırmaya başladı bile. Corona virüs salgınının sona ermesinden sonra gezip görebileceğiniz birbirinden güzel ülkeleri sizler için derledik. Hem de hepsi vizesiz. Son olarak Türkiye ve Azerbaycan arasında karşılıklı olarak kimlikle seyahat dönemi başladı. İşte corona sonrası tatilinizde gidebileceğiniz birbirinden ilginç kültürel özellik ve doğal güzelliklere sahip 116 vizesiz ülke.

Schengen vize başvuru ücretinin, 2 Şubat 2020 itibariyle 60 euro’dan 80 euro’ya çıkartılması ile birlikte Türk vatandaşlarının vizesiz gidebileceği ülkeler daha da cazip hale geldi. 91 ülke ise Türk vatandaşlarından 30 ila 90 gün arası turistik gezi için vize istemiyor. Bu ülkelerin yanı sıra 15 ülke sınır kapısından, 10 ülke de online vize ile Türk vatandaşlarına kolaylıkla turistik vize veriyor. İşte corona virüsten sonra vizesiz gezilebilecek 116 ülke…

90 gün vizesiz.

Pasaporta ihtiyaç duymadan yeni tip kimlikle de giriş yapabiliyorsunuz.

Dışişleri Bakanlığı, Bakü’de 10 Aralık tarihinde imzalanan Türkiye ile Azerbaycan Cumhuriyetleri Vatandaşlarının Karşılıklı Ziyaretlerinde Kimlikle Seyahat İmkanı Tanıyan Protokol ile ilgili bir açıklama yaptı.

Açıklamada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in davetine icabetle 9-10 Aralık tarihlerinde dost ve kardeş Azerbaycan’a resmi bir ziyaret gerçekleştirdikleri hatırlatılarak, “Bu anlamlı ziyaret sırasında halklarımızın daha sıkı biçimde kenetlenmesinin önünü açacak olan iki ülke vatandaşlarının kimlik kartlarıyla karşılıklı ziyaretlerine imkan tanıyan protokolün imzalanmasından büyük bir memnuniyet duyuyoruz. Azerbaycan’ın Türk vatandaşlarına uyguladığı vizeyi kaldırmasının hemen akabinde 25 Şubat 2020 tarihinde iki ülke vatandaşlarının vizesiz ikamet süreleri 30 günden 90 güne çıkartılmıştı. Sayın Bakanımızın Azerbaycanlı mevkidaşıyla 10 Aralık tarihinde imzaladığı bu protokol ile de iki ülke vatandaşları sadece kimlik kartı ibraz etmek suretiyle Türkiye ve Azerbaycan’a gidebileceklerdir. Halklarımız arasındaki teması daha da artıracak olan bu yeni düzenleme aynı zamanda can Azerbaycan ile ilişkilerimizin ulaştığı seviyeyi göstermesi bakımından son derece anlamlıdır” denildi.

90 gün vizesiz.

Fransa ve İspanya sınırları arasında ufak bir ülke olan Andorra, Türk vatandaşlarına vizesiz ancak ülkenin kendi havalimanı olmadığı için ilk durağınız Fransa veya İspanya olacak. Fransa ve İspanya topraklarından geçeceğiniz için Schengen vizesi gerekiyor.

180 gün vizesiz.

90 gün vizesiz.

90 gün vizesiz.

15 gün vizesiz.

Kapıda vize ve Online vize uygulamaları var.

Bahreyn’e girişte ücretsiz olarak 15 günlük vizenizi alabiliyorsunuz. Vizenizin süresini gerektiğinde 15 gün daha uzattırabiliyorsunuz.

İsterseniz Bahreyn E-vize sitesi üzerinden online vize başvurusu yaparak 3 ay geçerli, her girişte 2 hafta kalış süreli, çok girişli vizeye de başvurabilirsiniz.

90 gün vizesiz.

90 gün vizesiz.

Bhutan vizesi almak hem kolay hem zor.

Bhutan’da faaliyet gösteren lisanslı bir turizm acentası ile irtibata geçip tur paketi satın almadan Bhutan’ı ziyaret etmek pek mümkün değil. Seyahatinizi satın alıyor, ödemenizi yapıyorsunuz. Turizm acentası sizin adınıza Bhutan Turizm Konseyi’ne online olarak başvuru yapıyor. Tüm vize başvurularını Bhutan Turizm Konseyi işleme sokuyor. Vize için gerekli evraklarınız; ücreti ödenmiş ve konfirme seyahat planı, 40 ABD doları vize başvuru ücreti, pasaportunuzun fotokopisi ve 2 fotoğrafınız Konsey tarafından kontrol ediliyor ve 72 saat içerisinde vizeniz onaylanıyor.

Online vize uygulaması var.

Birleşik Arap Emirlikleri’ne (BAE) THY, Pegasus, FlyDubai, Emirates havayollarıyla uçuyorsanız bu firmalar üzerinden elektronik vize alabilirsiniz. Gidiş ve dönüş uçuşunuzun aynı havayolu firmasıyla olması gerekiyor.  Vize başvurunuzu seyahat tarihinden en az 7 iş günü erken yapmanız gerekiyor

Türk Hava Yolları E-vize sitesi üzerinden online vize ücreti 105 ABD doları. Vizeniz onaylanınca uçak biletinizi alıyorsunuz. BAE vize süresi 29 gün.

BAE’de konakladığınız oteliniz lüks bir otel ise vizeniz için size sponsor olup vize ücretini karşılayabiliyor.

Dubai Uluslararası Havalimanı’nda aktarma yapacaksanız ve bekleme süreniz 8 saatten az ise vize istenmiyor.

90 gün vizesiz.

90 gün vizesiz.

90 gün vizesiz.

30 gün vizesiz.

30 gün vizesiz.

Kapıda vize uygulaması var.

Havalimanında 25 Euro karşılığında vizenizi alınabiliyorsunuz.

Cibuti, umuma mahsus pasaporta sahip Türk vatandaşları için vize uyguluyor. Ancak uygulamada Cibuti sınır kapılarında Kapı Vizesi uygulaması verilebilmekle beraber, bu yönde ülkede kesin bir vize rejimi yönetmeliği olmaması sebebiyle, Cibuti Büyükelçiliklerinden seyahat öncesi vize alınması tavsiye edilmektedir.

90 güne kadar olan tek girişli vize ücreti 85 ABD Doları, 180 güne kadar olan çok girişli vize ücreti 113 ABD Doları.

180 gün vizesiz.

30 gün vizesiz.

Kapıda vize uygulaması var. Doğu Timor, havalimanı ve deniz yoluyla gelinen ziyaretlerde ücretsiz olarak 30 gün geçerli, tek girişli vize veriyor.

Kara sınır kapılarında ise 30 ABD Doları karşılığında 90 gün süreli tek veya çoklu girişe sahip vize alabiliyorsunuz.

21 gün vizesiz.

30 gün vizesiz.

Ülkeye giriş sırasında, havaalanında veya limanlarda “ülkeye giriş” formu doldurulması ve 10 ABD Doları ücreti olan “turist kartı” alınması gerekmektedir.

90 gün vizesiz

90 gün vizesiz.

30 gün vizesiz.

Vizenizin süresini gerektiğinde Imigrant ofisine giderek 30 gün daha uzatabiliyorsunuz.

Kapıda vize ve Online vize uygulamaları var.

Sınırda 10 ABD Doları karşılığında 21 günlük vize alınabiliyor.

Ermenistan E-vize sitesi üzerinden online vize başvurusu 10 ABD Doları karşılığında yapılabiliyor. Mail ile gönderilen vize kağıdına girişte kaşe basılıyor.

Pasaportunuzda Ermenistan’a giriş-çıkış damgası varsa Azerbeycan’a gidemiyorsunuz.

90 gün vizesiz.

120 gün vizesiz.

Online vize uygulaması var.

Fildişi Sahili E-vize sitesi üzerinden E-vize 3 aylık 73 euro, 1 yıllık 134 euro. Başvuru yapıldıktan sonra 48 saat içerisinde ülkeye giriş izni veren belgeniz size mail olarak gönderiliyor.

30 gün vizesiz.

Vizenizin süresini gerektiğinde Imigrant ofisine giderek 30 gün daha uzatabiliyorsunuz.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu