Whatsapp, Facebook İle Bilgi Paylaşmaya Hazırlanıyor

Whatsapp, Şubat ayından itibaren aynı sosyal iletişim ağı içindeki Facebook şirketleriyle, kullanıcılarına ait daha fazla özel bilgi paylaşabilecek.

 

Facebook kurucusu Mark Zuckerberg’in dev bir ticari iletişim ağı oluşturma stratejisi Facebook ile paylaşılmasa da ticari bilgilerin verilerin paylaşılmasının yolu açılmış olacak.

Son güncelleme ile tercih imkanı ortadan kalkıyor.

 

KURALLARI KABUL ETMEYENLER NE YAPACAK?

Yeni kuralların kullanıcılar tarafından da onaylanması, WHATSAPP’I KULLANMAYI SÜRDÜRMEK İSTEYENLER İÇİN ZORUNLU.

Kurallar gereğince WhatsApp kullanıcılarının iletişim verileri, cep telefonu bilgileri, IP adresleri ve iletişim kurma biçimleri konusundaki bilgilerin Facebook şirketler grubuyla paylaşılmasına onay vermesi gerekiyor.

WhatsApp daha önce otomatik olarak uygulamaya giriş bilgileri, grup bilgileri ve profil fotolarını, ayrıca telefon, iletişim ve konum bilgilerini sakladığını açıklamıştı.

8 ŞUBAT’TA YÜRÜRLÜĞE GİRECEK OLAN YENİ KURALLARI KABUL ETMEK İSTEMEYENLER İSE İLETİŞİM PLATFORMUNU KULLANAMAYACAKLAR.

 

KAYGI YARATIYOR

WhatsApp’ın attığı bu adım, özel bilgilerin korunması, haksız rekabet ya da siber-güvenlik konularında kampanya yürüten ve büyük teknoloji şirketlerinin veri paylaşmasına karşı uzun süredir uyarılarda bulunan gruplardan sert tepki aldı.

Dünya çapında uygulamayı kullanan 2 milyar kişinin 400 milyonunu barındıran Hindistan, WhatsApp ve Facebook’un veri paylaşımı planlarının önemli ve öncelikli hedeflerinden biri.

Kaynak :

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu