YDK Öğrencileri Boğaz Şehitliği’ni Ziyaret Etti…

Yakın Doğu Koleji Gözlem ve Araştırma Kulübü, öğrenciler arasında kaynaşma ile dayanışma sağlamak ve öğrencilerin gelişimlerine katkı sağlamak amacıyla sosyal etkinlik kapsamında Birinci Barış Harekatı Komuta Yeri ve Boğaz Şehitliği’ne ziyaret düzenledi.

Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla ilişkiler Müdürlüğü’nden verilen bilgiye göre, Birinci Barış Harekatı Komuta Yeri sorumlusu Ergün Güner Yakın Doğu Koleji öğrencilerine, bulundukları yerin 1974’te gerçekleşen Birinci Barış Harekatı’nın komuta edildiği merkez olduğunu ve binanın kısmi olarak yerin altında olması nedeniyle dikkat çekmeyen bir yapı olduğu bilgisini verdiği belirtildi.

Ergün Güner, merkezde haritaların krokilerin bulunduğu dönemin komutalarıyla idare ve sevk edildiğini, günümüzde ise mekanda 1964’ten 1975’e kadar görev almış sancaktarların fotoğrafları sergilenmesin yanı sıra Kıbrıs Türklerinin terk ettikleri köyler ile oluşturdukları kantonların haritalarını, bunun yanında boğaz sancağına ait tarihi belgeleri göstererek öğrencilere anlattı.

Öğrenciler, Şehitler Hakkında Bilgi Aldı…

Daha sonra Boğaz Şehitliği’ni ziyaret eden öğrenciler, Boğaz Şehitliği sorumlusu Teğmen Ali Kılıç’tan şehitlik hakkında bilgi aldı.

Teğmen Kılıç öğrencilere verdiği bilgide,  Mutlu Barış Harekatı’nda şehit olan 18 subay, 15 astsubay, 268 erbaş ve er olmak üzere toplam 301 Türk Silahlı Kuvvetler mensubu ve 26 mücahitin Boğaz Şehitliği’nde yatmakta olduğu bilgisini paylaştı.

Tarihi Yerinde Gözlemleme Öğrenme Üzerinde Olumlu Etki Bırakıyor…

Yakın Doğu Koleji Gözlem ve Araştırma Kulübü sorumlu öğretmenleri, öğrenciler için  bu ziyaretin çok verimli geçtiğini, öğrencilerin  tarihsel mekanları gezerken empati duygusu ile  o dönemde yaşananları  daha iyi anlamlandırdıklarını ifade ettiler.

Tarihi yerinde gözlemlemenin öğrenme üzerindeki etkisine dikkat çeken öğretmenler, önem verdikleri bu gezilerin dönem sonuna kadar devam edeceğini belirttiler.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu