Datça’nın Parlayan Yıldızı Dalya Resort Otel

Hataylı saygın inşaat şirketi Öz Çağ Giyim Tekstil İNŞ ve TİC. LTD. ŞTİ. ait olan 148 odalı Dalya Resort Otel, yöresel her şey dâhil konsepte hizmet veriyor. Datça’da birbirinden farklı konseptlerde hizmet veren dört otelin detaylarını konuştuğumuz Otel İşletmecisi Süleyman Yıldız ile turizm sektörünün pandemi sürecindeki geleceğini masaya yatırdık.

Sektörde uzun yıllar boyunca edindiği tecrübe ile turizm için öngörülerini gazetemizle paylaşan Süleyman Yıldız, verdiği kısa demeçte otellerin özelliklerinden şöyle bahsetti:

Otel İşletmecisi Süleyman Yıldız

FARKLI KONSEPTTE 4 OTEL 

“İlk göz ağrım Beyaz Konak Evleri ‘apart otel’ olarak Datça merkezde limanda hizmet veriyor. Tüm odaları deniz manzaralı, geniş, ferah 15 apart ve yaklaşık 60 kişi kapasiteli. 20 odalı, havuzlu, şehir merkezinde, denize 700 metre mesafede olan Villa Anfora otelimiz ise oda kahvaltı olarak hizmet sunuyor.

Bir sezon, tarihi Mehmet Ali Ağa Konağını işlettim ve akabinde ailemizin tatlı küçük çocuğu Datça Suites Butik otelimizi bünyemize kattık. 9 odalı otelimiz, oda kahvaltı hizmet vermekte ve şehir merkezinde sahile 700 metre mesafede yer almaktadır.Datça’nın büyük kapasiteli oteli Dalya Resort otel daha önce yıllardır kapalı kalmış, geçen sene köklü tadilatı yapılarak, sektöre ve Datça’ya kazandırılmıştır. 148 odalı Datça’nın en havadar ve şehri tepeden gören müthiş manzaralı Taşlık plajı üstünde yer alan ve bizim işlettiğimiz fakat mülkü Öz Çağ Giyim Tekstil İNŞ ve TİC. LTD. ŞTİ. şirketine ait olan Dalya Resort otelimiz, “Yöresel Her şey Dahil” konsepti ile hizmet vermektedir. Konseptimiz kapsamında haftanın her gününü Türkiye’nin değişik bir bölgesinin yemek kültürüne ayırarak, menü sunmaktayız. Yani otelimizde bir gün Antakya yemeklerini, bir başka gün Midyat, bir başka gün İç Anadolu ya da Karadeniz yemeklerini tatma şansını bulabilirsiniz.

Sektör temsilcisi ve işletmeci olarak Datça’da hizmet etmekten mutluyum. Biraz amatör ruhla profesyonel bir hizmet ile çok daha güzel anılara ev sahipliği yapacağımızı düşünüyorum.”

PANDEMİ KRİZİ VE TURİZMİN GELECEĞİ

Gaziosmanpaşa Üniversitesi Turizm Otelcilik bölümünü bitirmesinin hemen ardından iş hayatına Pamukkale’de stajyer olarak ve sonrasında Marmaris’te yaklaşık 18 yıl otellerde çalışarak, üst düzey yöneticiliğe kadar yükselen, son 7 yıldır da Datça’da kendine ait otelleri işletmekte olan Yıldız, pandemi kriziyle geçen turizm sektörünün geleceğini de şöyle değerlendirdi:

Turizm sezonunun açıldığı şu günlerde aldığınız rezervasyonlar 2021 yılının nasıl geçeceğini gösteriyor?

Maalesef bu süreç tüm sektörler gibi turizm sektörünü de yaraladı. Sezon büyük oranda Temmuz-Ağustos ayına sıkıştı. Muhtemelen bu sene, işletmeler kendi masraflarını çıkaracak ve giderlerini ancak karşılayabilecek. Fakat çok ciddi karlılıklar olabileceğini öngörmüyorum.

Sektörün içinde bulunduğu pandemi krizini nasıl değerlendiriyorsunuz? 2022 öngörüleriniz nelerdir? Konaklama sektörü sizce pandemi krizini doğru yönetebildi mi?

Temennimiz bu pandemi sürecinden bir an önce dünyanın kurtulması ve sağlıklı hayatımıza geri dönmek. Bu sene sonu itibariyle aşılama oranı yeterli seviyede yakalanırsa, sektör anlamında daha güven verici bir hal alacak. Vatandaşlar daha rahat seyahat edebilecek ve eski sosyal hayatımıza çabuk dönebileceğiz. Konaklama sektörü çok zor zamanlar geçirdi. Bence bu süreçte, alınan önlemler, verilen eğitimler ve denetlemeler ile en güvenli ortamlardan birileri de oteller oldu.

Datça konaklama sektörü pandemiyle nasıl başa çıkıyor? Datça’nın destinasyon olarak güçlü ve zayıf yönleri nelerdir?

Datça, geniş alanı ve doğal ortamının fazlalığı anlamında, sanırım daha şanslı. Gerek yerel yönetimlerin denetlemeleri, önlemleri, gerekse insanların duyarlılığı bu süreçte, ciddi krizlerin çıkmasına bir nebze engel oldu ve süreç atlatıldı. Datça’nın doğası, temiz havası ve bozulmamış doğal yaşam alanlarıyla, kesinlikle pozitif bir durum. Sektörel anlamda gelişmekte olan bir bölge olması muhtemel amatörlükler, yetersizlikler de zayıf nokta olarak kabul edilebilir.

Yeni sezonda yeni işe alımlar olduğu söyleniyor, sizde de yeni personel ihtiyacı var mı? En çok hangi alanda personel sıkıntısı yaşıyorsunuz?

Sektör hizmete ara verdiğinden yetişmiş personel gücünü maalesef büyük oranda kaybetti. Bu nedenle herkes de olduğu gibi bizde de personel ihtiyacı doğdu ve halen belli alanlarda sıkıntı yaşamaya devam ediyoruz. Özellikle mutfak, servis ve kat temizlik hizmetlerinde istihdam edecek iş gücü bulmakta güçlük çekmekteyiz.

SEYAHAT SEVERLER VE GEZGİNLER İÇİN EŞSİZ BİR YER

Doğal güzellikleri, Knidos gibi binlerce yıllık tarihi zenginlikleri içinde barındıran Datça; temiz havası, sıfıra yakın nem oranıyla ender bir yer olması, sayısız muhteşem koyu ve denizi ile misafirlerine eşsiz deniz-kum-güneş tatili sunuyor. Tarihi Karia yolu ise doğa gezginlerini kendisine çekiyor.

Kaynak : Turizm Günlüğü

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu