Almanya’ya Seyahat Edecekler Dikkat!

Almanya’da koronavirüs vaka sayılarının yeniden artışa geçmesi üzerine geçen hafta federal ve eyalet düzeyindeki toplantı sonrası pazartesi gününden itibaren kamusal kapalı alanlara sadece “3G” şartı olarak bilinen aşılıların, hastalığı geçirmiş olanların veya negatif test ibraz edenlerin girebilmesi kararlaştırılmıştı.

Karar doğrultusunda pazartesiden itibaren, restoran, sinema, bakım ve huzur evleri, spor salonları, yüzme havuzları, kuaförler, oteller ve kültürel etkinliklerin düzenlendiği alanlar gibi kapalı alanlara girişlerde “3G” şartı aranacak.

COVID-19 aşı sertifikasına sahip Türk vatandaşları vize kurallarına uygun olarak kabul edilmektedir. Detaylar için aşağıdaki koşulları kontrol ediniz.

Almanya’ya Kimler Seyahat Edebilir?

Türk vatandaşları Almanya’ya seyahat edebiliyor, ancak bazı kısıtlamalar uygulanıyor.

Varış ülkesinde uygulanacak karantina bilgileri

Zorunluluk içeren şartlar dışında karantina uygulaması bulunmuyor.

PCR testi gereksinimi

Almanya’ya seyahat edecek 12 yaş ve üzeri yolcuların, uçuştan önce, negatif COVID-19 test raporu veya COVID-19 aşı sertifikası veya COVID-19 hastalıktan iyileşme kanıtlardan birini sağlamaları gerekiyor.

COVID-19 test kanıtı:

  • Yetkilendirilmiş laboratuvarlar tarafından WHO standartlarında düzenlenmiş negatif sonuçlu Antijen ve PCR testleri kabul ediliyor.
  • Antijen testinin numunesi Almanya’ya varıştan 48 saat önce verilmiş olması gerekiyor.
  • PCR testinin numunesi Almanya’ya varıştan 72 saat önce verilmiş olması gerekiyor.
  • İstisna: Son 10 gün içinde bir VARIANTS OF CONCERN bölgesinde bulunmuş yolcuların antijen testlerinin numuneleri Almanya’ya varıştan 24 saat önce verilmiş olması gerekiyor.

COVID-19 aşı kanıtı:

  • Alman Paul-Ehrlich Entitüsünün sayfasında yer alan bir aşının uygulanmış olması gerekiyor.
  • Bu aşı maddesinin gerektirdiği sayıdaki aşı dozların tümü uygulanarak aşılamanın tamamlanmış olması gerekiyor.
  • Son doz aşı ile tamamlanan aşılama üzerinden en az 14 günün geçmiş olması gerekiyor.

COVID-19 hastalığından iyileşme kanıtı:

Daha önce COVID-19 hastalığını geçirmiş ve artık hastalık belirtisi olmayan yolcuların, en az 28 gün önce ve en fazla 6 ay önce yapılmış pozitif PCR test raporunu sunmaları gerekiyor.
Tüm kanıtlar Almanca, İngilizce, Fransızca, İtalyanca veya İspanyolca dillerinde elektronik veya fiziki belge olarak kabul ediliyor.

Doldurulacak evrak ve form bilgileri

Alman Robert Koch Enstitüsünü tarafından HIGH-RISK AREA ve VARIANTS OF CONCERN olarak belirlenen bölgelerin birisinde son 10 gün içinde bulunmuş Almanya’ya seyahat edecek 12 yaş ve üzeri yolcular ayrıca Online Form doldurup kayıt oluşturmaları gerekiyor.
Online formun doldurulması sonrasında sistem tarafından yolculara otomatik olarak gönderilen QR kodunun check-in işlemleri esnasında personele sunulması gerekiyor.

Varış ülkesindeki maske kullanım şartları

Maske kullanımı ile ilgili bir kural bulunmuyor.

Diğer bilinmesi gerekenler:

Son 10 gün içinde VARIANTS OF CONCERN bölgelerinde bulunmuş yolcular için geçerli olan şartlar:

  • Sadece Alman vatandaşı veya Almanya’da ikameti ve oturum müsaadesine sahip olan yolcular ve bu yolcuların eşleri ve reşit olmayan çocukları Almanya varışlı olarak taşınabiliyor.
  • Uçuş öncesi negatif COVID-19 test raporu ibraz etmek zorunlu. Bu yolculardan aşı sertifikası veya hastalıktan iyileşme kanıtları kabul edilmiyor. PCR testin numune verilişi itibarıyla Almanya varışta 72 saati, antijen test için 24 saati geçmiyor olmalı.
    Almanya’da karantinaya girmeleri zorunlu.
  • COVID-19 kapsamında Almanya’ya girişte dikkate alınması gereken şartların detaylarına ”Koronavirüs düzenlemeleri” bilgilendirme dokümanından ve Alman Sağlık Bakanlığı ile eyaletlerin internet sitelerinden erişebilirsiniz.

Son 10 gün içinde HIGH-RISK AREA bölgesinde bulunmuş COVID-19 aşılamasını tamamlamış veya COVID-19 hastalığını geçirmiş yolcular, Almanya´ya varışlarında yukarıda belirtilen kriterlere uygun geçerli kanıtlarını www.einreiseanmeldung.de sayfasına yükleyip veya bağlı bulundukları sağlık dairesine gönderdikten sonra, test olma ve karantinaya girme zorunluluğundan muaf tutuluyor. İlgili kanıtın hemen, istisnai olarak en geç 24 saat içinde iletilmesi gerekiyor. Kanıtın gönderilmesine kadar yolcular karantinada kalıyor.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu