Denktaş; “Erenköy Direnişi, Bir Avuç Mücahit ve Sivilin Kahramanca Savunmasıdır”

Demokrat Parti (DP)  Genel Başkanı, Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı  Serdar Denktaş, Erenköy Direnişi’nin bir coğrafyadan vatan yaratmanın destanı olduğunu ifade etti.

Denktaş,  Erenköy Direnişi’nin bir avuç mücahit ve sivil direnişçinin  kahramanca savunmasının  da destanı olduğunu kaydetti.

DP  Genel Başkanı, Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş,  Erenköy Direnişi’nin 53’üncü yıl dönümü nedeniyle yayımladığı mesajda,  Erenköy Direnişi’nin, anavatan Türkiye’nin Kıbrıs Türkü’nü asla yalnız bırakmayacağının ve Ada’daki Türk varlığını ebediyen korumaya kararlı olduğunun da en açık  kanıtı olduğunu dile getirdi.

Denktaş, Kıbrıs Türk halkının  varoluş mücadelesinin mihenk taşlarından olan Erenköy Direnişi’nin 53. yıldönümünü özgürlük içinde bir kez daha gururla kutladıklarını ifade etti.

Denktaş, öğrenimlerini bırakarak Erenköy halkının yanında varoluş kavgasına koşan gençlerin Kıbrıs Türkü’nün hiçbir şart altında esareti kabullenemeyeceğini gösterdiğini vurguladı.

Serdar Denktaş, “Erenköy Destanı yazılırken hayatlarını veren tüm şehitlerimizi, bu direnişin sembolü olmuş Şehit Pilot Yüzbaşı Cengiz Topel’i, bu direnişe katılan ve hakkın rahmetine kavuşan tüm direnişçilerimizi rahmetle anar, Erenköy gazilerimize esenlikler dileriz.

Kıbrıs Türk halkı bu direnişi bugün olduğu gibi ilelebet saygıyla anmaya devam edecektir” dedi.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu