KKTC’nin Dünyada İtibar Gören Eğitim Sektörünü Ateşe Atıyorlar…

KKTC’nin dünyada itibar gören ,tanınmamışlığa inat dünyaya bilim üreten,yeni beyinler mezun eden sektör,rastgele verilen izinlerle Üniversiteler itibarsızlaştırılmaya çalışılıyor..

Ülkede üniversite sayısının artırılmasına yönelik tepkiler sürerken, Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde toplanan Ön Değerlendirme Kurulu, üç yeni üniversiteye daha ön izin vermesi kamuoyunda büyük tepkiye yol açtı.

10 yıl boyunca üniversite açılmamasını kapsayan yasa önerisinin önümüzdeki Pazartesi günü Meclis genel kurulunda görüşülecekken yangından mal kaçırır gibi apar topar üç üniversiteye daha izin verilmesi, akıllarda soru işareti yarattı.

Güvenlik Soruşturması Tamamlanmadan İzin Verildi

Söz konusu üç üniversitenin güvenlik soruşturmasının ise henüz tamamlanmadığı ortaya çıktı. Hatta güvenlik soruşturmalarına ilişkin resmi talep yazısı daha dün İçişleri Bakanlığı’na ulaştı. Önce izin verilip sonra da güvenlik soruşturması yapılacak olması, yüksek eğitim sektörünün düştüğü durumu açıkça gözler önüne serdi

Öte yandan yeni üniversite kurulması ile ilgili sınırlamalar getirilmesi amacıyla hazırlanan yasa tasarısı Meclis gündeminde iken, yeni izinler verilmesinin ne anlam taşıdığı sorgulanmaya başlandı.

Daha Fazla Üniversite Kurulması Yarar Değil Zarar Verir

Uzun zamandır kamuoyunun gündeminde bulunan ve ülkemizin geleceğinde büyük bir rolü olan üniversitelerimizin yıpranmaması ve gelişimlerine destek verilmesi düşüncesiyle daha fazla üniversite kurulmasının yarar değil zarar verir gerçeği ortadayken yeni üniversitelere onay verilmesi, kamuoyunda büyük tepkilere neden oldu.

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu