İTO Başkanı: Aylık 7,5 Milyar Dolar Kazandığımız Turizmi Feda Edemeyiz!

İTO Başkanı Şekib Avdagiç, “Aylık 7.5 milyar dolar gelir elde ettiğimiz ve feda edemeyeceğimiz turizm sezonuna 20 gün kaldı. Turist rezervasyonlarının hızlanması için 5 bin vaka hedefine ulaşmamız şart” ifadesini kullandı.

Avdagiç, tam kapanma sonrası 17 Mayıs’a dikkat çekerek “5 bin vaka hedefinin altına inmeliyiz. Kalan bir haftada, 3 ayı kazanabiliriz. Tam kapanma sonrası açılmanın kıymetini bilmek zorundayız” dedi.

29 Nisan’da başlayan ve bir haftalık süresi kalan tam kapanma sürecini değerlendiren İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, şu açıklamalarda bulundu:

“Şimdi ve 17 Mayıs’tan sonra eğer tedbirlere uymazsak, 40 bin, 50 bin vaka ile birlikte baş başa kalabiliriz. Bugün yaşadığımız zorlukların çok ötesinde sıkıntılarla karşılaşabiliriz. Dolayısıyla empati yapmamız ve bu sürecin en etkin şekilde aşılması için gayret göstermemiz gerekiyor. Türkiye’ye kısıtlama koyanların eline kozlar vermeyelim. Böylece hem ülkemize seyahat kısıtlaması olmaz, hem de işimiz için Avrupa’ya giderken 10 gün otelde kapalı kalmayız.”

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu