Rusya’da Otel Ve Restoranlarda COVID-19 Testi Zorunluluğu

Moskova merkezinin çevresindeki ilçelerde (Podmoskovye) otel ve restoran müşterilerine yılbaşı tatilinde negatif koronavirüs test sonucu gösterme zorunluluğu getirildi.

Otellerin 28 Aralık-15 Ocak tarihleri arasında yalnızca negatif test sonucu olan müşterileri kabul edebilecekleri açıklandı.

Restoranlarda ise 31 Aralık-10 Ocak tarihleri arasında, sadece toplu kutlamalarda ve şirketlerin yeni yıl gecelerinde bu kural uygulanacak.

“UYGULANABİLECEK Mİ VE SONUÇ VERECEK Mİ?” 

Business FM’in görüştüğü “Arkadiy Novikov” adlı restoran sahibi, “Toplu kutlamalarda herkes kucaklaşıyor, birbirini öpüyor, sarılıyor. Salgının yayılımındaki artışa bakıldığında bu makul bir önlem. Ama uygulanabilecek mi ve sonuç verecek mi? Önemli olan bu” dedi.

Restoran ve Otelciler Birliği Başkan Yardımcısı Vadim Prasov ise “Tüm aile üyelerine test yaptırmak hem külfetli hem de zahmetli. Eğer 3-4 Ocak’ta otele gidecekseniz, bu dönemde test yaptırmak ve sonucunu almak zor. O zaman 28-15 tarihleri arasında bu önleme başvurmanın mantığı ne?” yorumunu yaptı.

Turkrus.com’un aktardığı habere göre, Nikolay Badanov adlı otel sahibi de test yaptırmanın maliyetli olduğuna dikkat çekerek, “Kovid hastalarının bulunduğu kliniklere giderek test yaptırmadan önce beş kez düşünecekler. Negatif test sonucu veren şirketler de ortaya çıktı” diye konuştu.

Kaynak : Turizm Postası

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu