Thomas Cook’tan Avrupa İçin Geri Dönüş Planı

Çinli Fosun Group’un üst düzey yönetici Alessandro Dassi, tur operatörü Thomas Cook, hotel zincirleri Casa Cook ve Cook’s Club ile Avrupa pazarına yeniden iddialı bir giriş yapmayı planladıklarını açıkladı.   

Thomas Cook Group’un 2019 yılında iflasını açıklamasının ardından, eski İngiliz tur operatörünün en büyük hissedarı Çinli Fosun, Thomas Cook, Cook’s Club ve Casa Cook’un marka haklarını 13 milyon Euro karşılığında satın aldı.

Koronavirüs pandemisinin ardından, Club Med’in de sahibi olan Çinli şirketler grubu Fosun, Thomas Cook markasıyla Avrupa pazarında ses getirecek bir geri dönüş planlıyor.

Thomas Cook China Müdürü ve Uluslararası Stratejiden Sorumlu yöneticisi Alessandro Dassi, Alman seyahat endüstrisi dergisi fvw’ye bir röportaj verdi.

KONAKLAMA SEKTÖRÜ İÇİN 2023 HEDEFİ

Fosun Group, konaklama sektöründe Club Med (şu anda dünya çapında 65 tesisi bulunuyor) ile birlikte iki eski Thomas Cook otel markasıyla atağa geçerek; önemli bir geri dönüşe imza atmayı planlıyor.

BU YIL 10 TESİSLE HİZMET VERECEK

Genç gezginleri hedefleyen Casa Cook markası; bu yaz biri Rodos’ta (Yunanistan), diğeri El Gouna’da (Mısır) olmak üzere sadece iki otel ile hizmet verecek. Cook’s Club markası ise bu yaz Yunanistan, Bulgaristan, Türkiye, Mayorka ve El Gouna’daki sekiz tesisinde hizmet sunacak.

Casa Cook ve Cook’s Club markaları toplamda 10 tesis ile hizmet verecek. Çinli Fosun Grubu 2023 yılına kadar bu sayıyı 30 tatil tesisine çıkarmayı planlıyor.

ÜÇ YENİ OTEL AÇILIŞA HAZIR

Alessandro Dassi, “Önümüzdeki yıl için şimdiden üç yeni otel açılışı için hazır olduklarını ve 15 yeni otel projesinin devam ettiğini” açıkladı.

Diğer yandan Fosun, tur operatörlüğü alanında Thomas Cook’u Avrupa pazarında yeniden canlandırmayı planladığını da açıkladı.

İLK ETAPTA İNGİLTERE

İlk etapta, geri dönüş için yeniden canlandırma programı Thomas Cook’un eski personeli ve logosu ile İngiltere’de hayata geçirilecek.

Thomas Cook UK farklı bir iş modeline sahip olacak. Thomas Cook UK uçuşları ve otelleri birleştiren dinamik tatil paketleri sunacak.

Dassi, “Thomas Cook UK, TUI UK gibi tur operatörlerinden daha çok On The Beach ve Love Holidays gibi ağırlıklı online satış yapan seyahat acenteleri için bir rakip olacak” dedi.

BİR SONRAKİ AŞAMADA HEDEF KITA AVRUPASI

Fosun, sonraki aşamada Thomas Cook markasını diğer Avrupa pazarlarında da canlandırmak istiyor. Fosun Group, İngiltere’nin ardından Belçika, Hollanda ve daha sonraki aşamada Almanya pazarına ağırlık vereceğini açıkladı.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu