Sağlık Turizminde İptal Yok, Erteleme Var

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Sağlık Komisyonu Üyesi Dr. Servet Terziler, Dünya Gazetesi köşe yazarlarından Kerim Ülker’e sağlık turizminin gelecek dönemde izleyeceği seyir hakkında açıklamalarda bulundu.

Dünya Gazetesi’nin köşe yazarlarından Kerim Ülker bugünkü “İptal yok, erteleme var” başlıklı köşe yazısında COVID-19 pandemisi sonrası sağlık turizmi alanında yaşanacakları, toparlanma sürecini kaleme aldı.

Kerim Ülker köşe yazısı kapsamında, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Sağlık Komisyonu Üyesi Dr. Servet Terziler ile gerçekleştirdiği görüşmenin ayrıntılarını paylaştı.

Buna göre Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Sağlık Komisyonu Üyesi Dr. Servet Terziler, “yabancıların Türkiye’deki haberleri çok yakından takip ettiğini ve COVID-19 ile mücadeledeki yaklaşımı başarılı bulduklarını” belirtiyor.

Kerim Ülker’in “İptal yok, erteleme var” başlıklı köşe yazısının öne çıkan kısımları şu şekilde:

REZERVASYONLARIN %20’Sİ İPTAL EDİLDİ %80’İ ERTELENDİ

“Saç ekimi sektörünün ve sağlık turizminin yılın ikinci yarısından itibaren ülkeye döviz girdisi sağlamaya devam edeceğini anlatan Terziler, “Uçuşlar iptal edilince biz de aynı iptalleri yaşayacağımızı düşündük. İlk günler iptaller oldu. Ancak sonrasında erteleme kararı alanların sayısı yükseldi. Her 100 kişiden sadece 20’si iptal etti. Geri kalan yüzde 80’lik kısım erteleme isteğinde bulundu. Bu da bizleri hem umutlandırdı hem de cesaretlendirdi. Asıl mesele virüs sonrası dönemde. Türkiye’ye gelen hastaların yüzde 80-90’ının yurtdışından. Bu yıl için 1 milyar dolarlık hedefi yakalamamız imkansız. Ancak öngörümüz 2020’de sektörün büyüklüğü 500 milyon dolar seviyesinde olacak. Her şey normale döndükten sonra bu rakamların üstüne çıkacağımızdan şüphem yok” dedi.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu